web analytics

Blog

Så får du till outfiten igen! 🌸

07 juni 2021,   By ,   0 Comments

Sommaren är här! 🌿🌸☀ Så välkommen den är!

Med årets sommar kommer vi att ta oss ur den här pandemin bit för bit, och kan börja vara sociala igen. Om än med försiktighet, förstås. I och med det väcks också behovet av att bygga outfits igen! Yeah! Roligt! Men efter ett drygt år av mestadels mysiga hemmaplagg kan man känna sig lite ringrostig, eller hur? Vi kan behöva lite hjälp på traven att bygga upp våra stylingmuskler igen. Här kommer en genomgång av både vintrig som somrig inspiration till hur vi kan få till vår outfit! 🌸

(Bilder hämtade på Pinterest)

Testa olika typer av sko

Med skon bestämmer du attityden. Byt klackhöjd, uttryck, färg, testa feminint eller maskulint, avspänt eller formellt och se vad det gör för helheten.

Addera ett statementsmycke

Ett iögonfallande halsband, en bred armring eller flera, ett par maffiga örhängen. Testa olika varianter och prova också med att ta bort en pjäs. Det slår lätt över när man anstränger sig. 😉

Modifiera

Kan du stoppa in fronten av toppen i linningen, s.k. french tuck? Kan du rulla upp byxbenen, eller skjortärmarna? Har du testat med att vika upp skjortkragen?

Välj monokromt, färgblock, mjuka övergångar eller starka kontraster

Bestäm dig redan innan du börjar vilken typ av outfit du vill åt.

Lägg till en accessoar

Vid sidan av smycken kan ett bälte över en kavaj eller klänning, en sjal runt halsen, eller en cool hatt sätta pricken över i’t.

Experimentera med olika längder och silhuetter

Kortare byxor till en längre överdel, vida byxor till en slimmad topp, en vid topp till ett par slimmade byxor eller en smal kjol, dra åt ett skärp i midjan på den vida klänningen.

Lägg till ett lager

Häng en blazer över axlarna, dra över en klänning över byxorna, eller tvärtom, en skjorta över linnet, en väst över skjortan, en jeansjacka eller skinnjacka över klänningen. Experimentera med det yttre lagret och se vad som händer.

Prova olika frisyrer

Sätt upp, fläta, släta ut, locka, dra ihop håret i en hästsvans, eller sätt en sjal runt huvudet. Valet av frisyr har en stor inverkan på slutresultatet.

Lägg till en annan väska

Olika uttryck ger olika helhet.

Du kommer säkert på fler knep och idéer själv vartefter.

Lycka till med dina sommaroutfits! 👌💕🌸


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: