web analytics

Hoppas att er midsommar var fin och avlöpte utan större katastrofer, som en sådan som de stackars bilisterna som satt fast på bron i Södertälje på grund av den omkullvälta lastbilen, råkade ut för. Många fick fira sin midsommar i bilen, på E20, med sin eventuellt medhavda mat. Hur mycket firande det nu blev?

Fem timmar innan olyckan passerade vi utan problem på vår väg ut till landet, där vi nu är, och har startat vår semester.

Därför är det länge sen sist som jag bloggade. Och så lär det fortsätta vara nu under sommaren. Det blir längre uppehåll mellan inläggen tills det är dags att sätta sprutt och återgå till det normala igen, i mitten av augusti. Hoppas att ni inte kommer att sakna ihjäl er mellan inläggen. 🙂 Men förmodligen är ni lika upptagna med er semester, så det går nog på ett ut. Får vi väl hoppas.

Ny upptäckt

Jag måste berätta om en rolig upptäckt jag gjort nu, under de lata dagarna när man har tid att snöa in på små roande bagateller. Jag hittade en fantastisk app som gör underverk för ett osminkat semesterfejs, när man inte orkar eller har lust att sminka sig för en selfie eller annan porträttbild av en själv. Eller med någon annans porträtt. Eller om man bara vill testa olika makeups, utan kladd och avsminkningsprocedur. Helt otroligt rolig är den, makeup-appen MakeupPlus!

Jag knäppte en selfie av mig rakt av, trött och osminkad som jag var. Men titta här…

Från osminkad till mycket lätt sminkad. Man ser hur alla ojämnheter, blemmor och hudrodnader försvinner. Ögonen blir klarare, ögonbrynen mer definierade, munnen mer distinkt och rynkorna, japp de blir färre, lite diffusare. Och om vi går vidare från mycket lätt sminkning…

… till kvällsmakeup, så blir det så här. Lite mer foundation, mer ögonmake (fast här missar appen lite på vänster ögas övre linje) och mörkt vinrött läppstift.

Eller från osminkad till solkysst makeup med kajal, bronzing och lite sotning kring ögonen. Man ser hur de uppvitade tänderna och ögonvitorna också gör sitt. Lite svårare att få till i verkligheten, åtminstone ögonvitorna. Än så länge 🙂

Häftigt va?

Jag förstår inte ett dugg hur appen funkar, hur den kan lyckas med att pricka och göra så mycket själv, och så bra!? Men roligt har jag, och det bara med ett enda tryck, och sen ett nytt, och ett nytt! Man kan välja olika sminkteman, och justera ögonmaken, foundationmängden, rougefärgen osv.

Testa du med! Det är ett toppenverktyg! Och gratis! Bäst blir det om du utgår ifrån ett foto i dagsljus. Du lär känna dina egna färger bättre, och kan lättare välja t.ex. läppstiftsfärg i verkligheten. Och det är en jättekul förströelse. Man kan ju också snygga till andra, maken till exempel! 🙂

Appar som sådana här gör att man ifrågasätter varenda foto man ser i media och sociala medier, hur pass ”äkta” de egentligen är. Förmodligen visar de sällan verkligheten. Men man kan ju också fråga sig vari skillnaden ligger om man sminkar sig på riktigt, eller låter en app sköta jobbet?

Vad mer nytt?

Meryl Streep, den fantastiska har fyllt 67. Hipp hipp hurra!!!

13567101_634939036671156_6971528259049144608_n

Hon är fantastisk på så många sätt. Som skådespelerska… jag har inga ord. Hon har blivit nominerad för en Oscar 19 gånger, mer än någon annan någonsin. Hon har vunnit tre av dom. Hon har nominerats för ett flertal Grammies, hon har varit covergirl på Vogue vid 60 års ålder, hon håller inte tyst, hon slåss mot Hollywoods sexism och åldersdiskriminering, hon ger Donald Trump en känga, hon har trots sin kolossala framgång lyckats hålla fötterna kvar på jorden, och levt ett relativt normalt familjeliv med fyra barn och samma man sedan 1978, hon är smart, hon uppmanar oss att gå vår egen väg ”What makes you different or weird, that’s your strength. Everyone tries to look a cookie-cutter kind of way and actually the people who look different are the ones who get picked up.”, och… inte minst, hon har humor, skarp humor!

Läs mer om Den Magnifika här.

13522028_634939276671132_1574105151983642153_n

Andra nyheter, men av det sorgligare slaget, är att modevärlden har förlorat sitt alldeles eget mode-öga i och med bortgången av streetfotografen Bill Cunningham. Han upptäckte trender på gatan redan innan modefolket, och alla ville bli fotade av honom. ”Vem ska vi nu klä oss för?” som Anna Wintour säger.

Bill Cunningham, hattmakaren som blev modefotograf, blev 87 år.

Läs mer om honom här.

13501715_634939023337824_724389158073593260_n

RIP Bill Cunningham.

Gåbara klackar

Som ni säkert märkt så skriver jag gärna om ”gåbara” klackar. Med åldern så har behovet ökat, och jag vet att jag inte är ensam om det. Vi är många med ”strejkande fötter”, som behöver alternativ till alla höga klackar som syns överallt i media. Så jag fortsätter min ”mission”.

Läste att skodesignern framför alla, Manolo Blahnik, säger att den perfekta klackhöjden för kvinnor är 2 inches, dvs. 5,08 cm. ”It’s easy to walk and you still have the movement of the body,” säger han. ”The rest are cartoon shoes. They’re just pretty in the picture but you can’t walk.”

Hörde ni? ”They’re just pretty in the picture but you can’t walk.” !!!

Kanske finns det dom som klarar av att gå i högre klackar än 5,08 utan problem. Men vad han, självaste kungen av skodesigners säger, är något att beakta för den som tror det var tänkt att man skulle tvinga ner sina arma fötter i skor med decimeterhöga klackar, och sedan förväntas kunna gå i dom!

manolo-blahnik

Den nu 72-åriga Manolo Blahnik.

Jag kan berätta apropå det, att jag hittat ett par underbara lackpumps med låg, väldoserad klack som kommer att göra att jag slipper att tappa festhumöret (p.g. av något så simpelt som ömmande fötter, iallafall). De är snyggare på, än på bild kan jag säga, och sköna. En klassisk kvalitetssko helt i skinn, som funkar till det mesta och spice’ar upp outfiten tack vare det blänkande lacket. De kommer från Michael Kors, och går att få för bara 999:- hos t.ex. Zalando! Ett fynd! (Obs! Stora i storlekarna)

Michael Kors

”Fattar ingenting”

Som avslutning låter jag 74-åriga söderbönan Ulla-Britt ”Rap-Bella” Ovesen framföra sin rap-låt om ålderns framfart ”Fattar ingenting”.

Enjoy!

Ha det nu så skönt i hängmattan, så ses vi om några veckor igen eller så!

13533116_634938873337839_4054294229962969730_n

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: