web analytics
rings 1952 Nikoleta Adamidou

Modell visar ringar, 1952. Foto lånat från Couture Allure Vintage Fashion. Notera den typiska, krämiga 50-talskorallfärgen på nagellacket!

Som den estet jag är, så är det kanske inte så konstigt att jag är smyckegalen. Jag fullkomligt äääälskar smycken, och har alldeles för många av dom, använder kanske hälften, men har inte hjärta att göra mig av med några. Kanske kommer de till användning någon gång, tänker jag. Fast jag HAR rensat, det har jag. Många gånger till och med. Men smyckegarderoben står alltid öppen att ta emot nya, vackra vänner, alltid. Det kan vara smycken av äkta vara, det kan vara bijouterier från budgetkedjorna, det kan vara ovanliga smycken jag hittar under en utlandsresa.
Ett smycke är det perfekta reseminnet, lätt att köpa, roligt att köpa, tar inte stor plats i resväskan, kostar oftast inte så mycket, är handplockat och unikt från en särskild plats, och ingen dussinvara. Varje gång jag använder smycket så tänker jag på staden eller platsen där jag varit, och ett minne rullas upp inför mig och bär mig framåt under dagen.
Smycken är det perfekta tillägget, den perfekta accessoaren. Smycken kan göra under med en i övrigt slätstruken outfit, är ett utmärkt uttryckssätt, världens enklaste beauty-kit, adderar personlig touch, glitter och glamour, förändrar på ett kick, och är dessutom lätt utbytbart.
Ä-L-S-K-A-R smycken.
Många olika stilar är välkomna in i min öppna famn. Varje typ av smycke har sin skönhet, och med rätt kläder till, blir det en fullträff.

frida kahlo goes eskimo

Idag blev det Frida Kahlo goes eskimo, för mig.
Med ringar till så blir looken komplett.

Smycken förändrar, smycken är med och skapar attityd i allra högsta grad, smycken ger innehåll, och smycken sätter igång associationer.
En mängd armringar t.ex. som här, ger ett spännande raffinemang till Angelica Hustons enkla och sofistikerade look. Tankarna börjar röra sig lite åt Egypten, lite Cleopatra.

500_ANJELICA_HUSTON

Eller se hur Paloma Picasso’s väl valda smycken i egen design, sätter en kraftfull och ultrachic prägel på en i övrigt enkel outfit. POW, smackadebang bara!

Paloma_Picasso-1theplace2.ru

 

coco-chanel-cigarettFör att inte nämna accessoarernas drottning Coco Chanel, som tidigt insåg vikten av smycken i en outfit till en i övrigt enkel klädsel.

Utan henne hade det nog varit en rejäl fördröjning på utvecklingen av styling med smycken, och hela den stora roll som smycken alltefter det, spelat för helheten, tror jag.

Vi är henne evigt tacksam, Coco Chanel, den stilsäkra damen, som vågade ut på djupa, outforskade vatten, på alldeles egen hand.

 

 

 

 

 

Och se bara här, vad den tjusiga ensemblen i offwhite får den där sista, fulländade touchen som gör att outfiten rockar. Handskarna är här också en viktig accessoar förstås, men looken skulle klarat sig utan handskarna, men aldrig utan halsbandet.

vit outfit

 

Någon undrade hur bijouterier ska skötas.
Här är två länkar till hur man kan vårda både bijouterier, och äkta varor.
http://www.ericssonurochguld.se/skotselrad
http://www.hejmedlem.se/tips-trix/husmorsfars-tips

Jag skrev också om att vårda äkta smycken i ett tidigare inlägg, Att vårda sina smycken.
http://tellclothes.com/att-varda-sina-smycken

 

ole lynggaard lotus ring no.1

Ole Lynggaards Lotus ring no.1. Ja tack, gärna! Alla tre.

 

Till sist en färgsprakande smyckeskavalkad från smyckesdesignern Gretchen Schields. Du hittar fler smycken på hennes website gretchen-schields.com.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: