web analytics

Jag är inte särskilt förtjust i sneakers. Jag har bara ett par orangea, och de använder jag ibland till hundpromenaderna, och jag har ett par för ren träning. That’s it.

Har funderat på att ändå ge de populära skodonen en ny chans i vår, nu när utbudet är så enormt. Men njae, det blir nog inga i år heller, trots att det rent hypotetiskt borde vara drömmen för en som plågas av ömma fötter ibland. Men näe, jag tycker inte det är snyggt. På mig. Det ser bara ut som en praktisk lösning, för en äldre kvinna med fotproblem. Vilket det isåfall precis skulle vara! Jag skulle aldrig bära dom för att det är trendigt. Det finns så många andra bekväma skor som jag hellre använder.

White-Low-TopAtt som på bilden chict bära sneakers till lång klänning lär aldrig ske. Det som kan vara fräscht och lite coolt på en ung kvinna kan lika gärna se fullständigt hopplöst ut på en äldre kvinna, som jag.

Men det är klart, det finns sneakers och det finns sneakers…

Alexander-McQueen-2-Tone-Leather-Lace-Up-Creeper-Shoes-895 slamkryparen

Ett par snajdiga sneakers i slamkryparstil från Alexander McQueen skulle jag faktiskt kunna tänka mig. Verkligen urläckra! Om någon isåfall hade vänligheten att ge mig ett par sådana i present, med tanke på priset (drygt 7000:-)!

Utbudet är som sagt stort nu. Vid sidan av de gamla hederliga vita finns det alltså sneakers i slamkryparstil, och det finns de högskaftade, de finns utsmyckade, klassiskt kilformade, sneakers med platåsula, de man bara drar på, och vanliga dojor för promenader eller löpning. Det är bara att välja. För den som gillar sneakers. Läs mer

foton: PopSugar.com

grått hår, långt hår

foto: nytimes.com

Långt hår, eller inte?

Har ni också tänkt på det här med hårlängd och ålder? Att det verkar finnas en oskriven lag som säger att bara för att du uppnått en viss ålder så ska håret klippas kort. Varför är det så? Måste det vara så?

Nej, det tycker inte jag, och då särskilt inte när man då samtidigt väljer att sluta färga håret och bli grå. Om man både klipper och väljer att blir grå är risken stor att man ser äldre ut på ett kick. Men inte bara det. Jag tycker också att det gråa håret förtjänar att visas upp, att få virvla fritt, att de allt ljusare testarna får falla ner över öronen och kinderna och rama in ansiktet på ett mjukt och naturligt sätt. En kort frisyr som är för hårt klippt ser snålt och taskigt ut mot det åldrade ansiktet.

Men det är klart, man kan inte hårddra, det finns de som passar alldeles utmärkt i sin korta frisyr. När den är i harmoni med ansiktet. Naturligtvis. Rätt frisyr till rätt person är ju målet, helt enkelt. Men att klippa bara för att klippa, för att man tror att man måste, det är det jag reagerar emot. Även om det finns en del anledningar till det, som man kan förstå. Å ena sidan.

  • Det är praktiskt och lättskött (Njae, inte alltid. Ett kort hår måste ligga mer perfekt än ett längre hår, som dessutom kan sättas upp på olika sätt, och hållas på plats.)
  • Ett äldre hår blir tunnare med tiden och då kan de långa testarna se trista ut. (Jo, förvisso. Men nu finns det så många stylingprodukter som ger volym, vid sidan av klippningar som också ger håret mer volym).
  • Ett längre hår kan tynga ner ett ansikte (Jo, så är det. Men återigen, det beror på frisyren och hårkvaliteten, att rama in ett ansikte med en uppklippning runt ansiktet kan räcka.)

Men å andra sidan finns det ett argument som är ren fnys och som jag tycker vi kan begrava definitivt nu. Tankar som ”Gud nu är jag snart femtio, då kan jag inte ha långt hår längre.” Varför det?

För att långt hår anses vara attraktivt för motsatta könet? För att man inte får spela på sådana attribut i vår ålder? Att attraktion inte längre är viktigt för oss? Det är tycks fortfarande vara provocerande för en del, att en kvinna ens kan tänka i sådana här termer när hon är så här jättevuxen. Att det är opassande att tänka i sådana ”syndiga” banor, när man kan vara både mormor och farmor. Vem tror man egentligen att man är, en sexbomb eller?

Vilket nonsens. Väck med sånt svammel! Kan vi inte helt sonika komma överens här och nu, om att sluta säga eller tänka så, för all framtid?

För ingen ska känna sig tvingad till att klippa av sitt långa hår bara för att man uppnått en viss ålder. Det behöver ju inte heller handla om att ha kvar ett sju-mila långt hår, utan bara hår med lite längd. Om man nu vill ha det.

Eller också klipper man en snygg kort frisyr. Det handlar om att ha det hår man vill ha. Inget annat.

Sveriges snygga sessor

Kungafest har det varit, och det har uppmärksammats av också utländsk press. Och modepressen i all synnerhet. Och då inte med fokus på just kungen, utan det är kvinnornas klädsel som har uppmärksammats.

Så här skriver amerikanska mediaföretaget PopSugar (som har 85 miljoner besökare världen över).

”We’ve got a lot of love for Kate Middleton’s fierce fashion choices, but she’s not the only stylish royal out there. In fact, there are three chic princesses in Sweden alone, and for the Swedish Armed Forces Celebration in honor of King Carl Gustaf’s 70th birthday, they all stepped out wearing statement-making ensembles.

From their light Spring coats to their hats to their dresses, it was almost overwhelming how good these ladies looked — especially Princess Sofia, who had a baby only two weeks ago! Check out their outfits in full, and then zoom in on the gorgeous royal engagement rings that are better than a crown.”

Bara Kronprinsessan Viktoria har omnämnts ett flertal gånger på sajten, just på grund av hennes stil och klädsel.

Outfiten med guldkjolen t.ex. gjorde stort intryck, och det kan man ju förstå. Det är en genomtänkt, snygg och lyckad outfit som tar ut svängarna på ett överraskande coolt sätt. Även frisyren passar perfekt. Och missa inte skorna!

Crown-Princess-Victoria-Sweden-Wearing-Gold-Skirt

I ett annat inslag visas 47 av hennes olika outfits med tillhörande uppskattande text. Här är några axplock av alla dessa, som visar hur hennes klädstil tagit fart sedan hon tog hjälp av stylisten Tina Törnqvist. Den stylisten är verkligen duktig!

Kronprinsessan Viktorias stylist, Tina Törnqvist. Som har långt hår förresten, 55 år gammal. Så det så!

Sköna maj, vårfesternas månad

Det är bröllop, studentskivor, picknickar, och avslutningsfester av alla möjliga slag, och då kommer man oundvikligen till frågan, vad ska jag ha på mig? Här är ett par tips på uppdaterade outfits jag föll för hos InStyle med plagg från & Other Stories, Mango och Zara. En lite mer formell klädsel, och en mer avslappnad.

032316-rehearsal-dinner-embed-1

Klänning från & Other Stories

032316-rehearsal-dinner-embed-2

Blus från Zara, culotter från Mango

Att fotograferas

Med fester och högtider kommer många tillfällen när foton ska tas. Är det fler än jag som avskyr att fotas? Tänkte väl det. Då finns det knep att ta till för att åtminstone lyckas se lite bättre ut på bilderna, eller hör och häpna riktigt bra!

Glada miner! Tryck upp tungan i gommen och dra upp smilbanden så blir det oftast bra.

Andas ut! Du vill se avslappnad ut så se till att ha blåst ut luften när fotografen knäpper bilden.

Vrid till! Prova att vrida höfterna och rikta överkroppen mot kameran eller tvärtom.

Här är flera fotograferingstips, och även selfie-tips!

Visste du förresten att rynkorna blir synligare under dagen? Det beror på att huden blir lite tunnare från morgon till kvällen. Kombinationen minskad fukt och ökad talgproduktion över dagen gör att de befintliga rynkorna blir synligare.

Nytt på modellhimlen

Apropå att fotograferas, fotomodellernas ålder bara stiger… Nu har världen skådat sin allra första 100-åriga modell! Varuhuset Harvey Nichols använder sig av 100-åriga Bo-Gilbert i en annons i Vogue. Wow! säger jag. Stilig som attan!

Det är aldrig försent, eller hur?

Bo-Gilbert-the-100-year-old-model-1200x1555

Njut av helgen som stundar, kära vänner. Det utlovas värme!

13151667_610401549124905_5132114084134695164_n

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: