web analytics

jordgubbe

Sommar… Långa, lata dagar i en hängmatta med läsning av en god bok, som avbryts då och då för ett dopp i det blå. Jo, så ser det nog snart ut för mig också, när alla måsten först har avklarats ute på landet, och när vattnet och luften har värmts upp till en anständig temperatur då man faktiskt längtar till att slänga sig i böljan blå för att äntligen få svalka. Annars avstår jag hellre, och njuter stillasittande med en god bok eller tidning och en kopp kaffe på verandan istället. Jag är ingen viking. Alls.
Jag njuter av stillsamma, behagfulla saker som en vacker trädgård, ett glas gott vin, läskande, mörkröda och söta, svenska jordgubbar, väldesignade kläder, smycken och skor och möbler, ljuvliga material och utsökta färger, underbar musik, fantastiska foton, givande samtal, skratt och vind i håret och allt som hyllar det sköna och fantastiska i livet. Och det finns det särskilt gott om på sommaren.

När det så småningom blivit tillräckligt varmt för bad, då sätter jag på mig en heltäckande baddräkt, nu för tiden. Hellre än att frivilligt blotta min bleka, och inte längre så fasta mage, i en tudelad bikini. Mest för att jag inte längre känner mig bekväm i det, inte så mycket för vad andra ska tycka. För sanningen är att ingen bryr sig. Ett skvatt. Även om man själv tycker att magen med sin kritvita blekhet skriker rakt ut Här kommer jag! Titta och låt dig förfasas!

Här kommer ett axplock baddräkts- och bikinitips. Klicka på en bild så startar bildspelet. Hitta fler badkläder på länken till Expressen.

Glöm inte att ta med solhatt och/eller solglasögon, solkräm, badväska att lägga blöta baddräkten i, strandklänning, tunika, eller sarong att snabbt dra på sig när man går runt på stranden, eller vill byta om.
Till detta lägger du sedan till somriga och glada accessoarer, som pricken över i för en skön strandlook. Stora och plastiga örhängen, halsband eller klirrande armringar. Alltid gör det någon glad, inte minst du själv. Kanske passar det också med ett knallrosa, eller härligt koralligt läppstift till. Vintagelooken är annars het i år, så du som gillar röda läppar, dova färger, retrosnitt och sommar à la ljuv jumperflicka satsar på det. Huvudsaken att du hittar ditt rätta element på stranden. Sen kan du simma lugnt i sommar.

rysk vogue

Strandmode á la lyxbohem i ryska Vogue, 2011

retromode dv

Baddräkt från Wolford, 2 379 kr. Bilden lånad från DV.

När det sedan är dags att hänga av sig smyckena så har du kanske upptäckt att det finns fiffiga smyckesklänningar att sortera juvelerna i. ”Little black dress” från Umbra finns att köpa på bl.a. Bluebox. Där finns även en variant för sjalar och accessoarer.

smyckesförvaring

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: