web analytics
10462668_318414488323614_7582195775575177789_n

Nu, precis som då, kan vi slänga oss i böljan den blå. Men nu är vi kanske lite mer avklädda. Och det lilla vi bär är tillverkat i material som både håller formen i vattnet, och torkar lite fortare.

Värmeböljan har äntligen kommit till Sverige, och badsäsongen har satt igång på allvar. Hela väderkartan från norr till söder var rödaste röd (25-30 gr) med solar strödda överallt, i tidningen här om morgonen när jag läste väderprognosen. Hoppas att du också är ledig så du kan njuta av sommaren när den är som bäst. Och att du inte börjat stöna från allra första dagen över att det är för varmt :-). Vi kan väl åtminstone vänta en vecka eller två, när sömnen blivit tillräckligt störd på grund av de tropiska nätterna och fläkten som snurrar på timme efter timme. Då får vi tänka att i höst får vi sova igen.

Apropå höst (ja, jag vet, man vill inte tänka på det NU, men ändå…) såg jag en så’n vacker färgkombination i Guccis skyltfönster på Birger Jarlsgatan, där de tydligen bestämt sig för att ligga före med riktiga hästlängder. Men kommer de att sälja något… Nu? Hur som helst var det vackert med cerise, tangerine och vinrött. Eller vad sägs om orange, tomat och plommon?

us_fw14_mn_wrtw_1_001_web_look_zoomout

Gucci möter hösten i kryddiga färger i cerise, tangerine och vinrött…

us_fw14_mn_wrtw_4_001_web_look_1up

… eller orange, tomat och plommon.

Jag ska lägga färgkombinationerna på minnet och använda mig av det i höst. Om jag kommer ihåg det vill säga…

Minnet är verkligen något som blir kortare och kortare med åren. Eller hur? Herregud, man får vara glad om man minns vad man heter! Jag måste fokusera på vad jag är stadd till att göra, vad det är jag har i tankarna, vad som är målet, när jag går hemma och skrotar. Annars går jag där i min egen lilla värld och upprepar klassikern om och om igen med en middagsnerkladdad tallrik i handen, ståendes i dörrhålet in till sovrummet, eller någon annanstans. Var som helst, utom framför diskhon.
Jag och min man uppmanar ofta varandra med ett ömt Fokusera! när vi ser vad som är på gång. Och vi är bara lite över 50! Hur ska det gå?!

10360705_314346565397073_1863159888620012457_n

Fokusera, så du inte trillar i glömskans vatten…

Ja åldern ja, läste i DN en artikel som jag rivit ut och sparat från den 13 juli, om Hollywoodstjärnorna och deras desperata kamp med att hålla alla spår av åldrandet stången. De gör vad som helst för att inte en endaste liten rynka ska kunna exponeras i bild. Tidningsartikeln, som är riktigt läsvärd, är skriven av journalisten Kerstin Gezelius, och hon lyfter fram ett nedslående resultat av allt detta trixande. Att de botoxstela skådespelansiktena kommer att förändra och försämra skådespelarkonsten. Skådespelarnas skräck för förändring (och skräck för att inkomsten uteblir när yngre, mer slätansiktade förmågor kniper rollerna) kommer att föra spelet tillbaka till antika dramats maskspel, till renässansens commedia dell’arte-figurer, till stumfilmens teatraliska utspel och blixtrande och rullande ögon. Skådespelarna kommer att bli allt sämre på att visa naturliga känslor framför kameran när ansiktet stelnat i en mask. Eller det resulterar iallafall i att de äldre skådespelare som gjort ingrepp blir omsprungna hur som helst av de unga utan ingrepp, då ingen kommer att vilja se dessa konstlade stumfilmspajaser. De kommer inte ha något att bidra med. Det som de är bäst på, att gräva ur sina oceaner av erfarenhet, kastas rakt i sjön, och ytan som de ”vårdar så ömt” kommer aldrig att kunna konkurrera iallafall med de unga fräscha ansiktena. Så varför ge sig in i den leken, den divisionen? Sorgligt. Läs artikeln här. Erfarenhet värderas tydligen inte ett dugg. Förutom Clintans erfarna rynkor då. Han är den enda som får bära livsresans rynkor utan att kritiseras. Och han är såklart man!
Tänk om ändå Viveca Lindfors hade levat nu och kunnat visa hur ett rynkigt ansikte kan rocka fett! På ett helt annat sätt än ett ungt, slätt.

Ett annat onaturlig skeende som pågår är allt detta photoshoppande med bilder i media. Ingen liten spricka i fasaden här inte! Då kan vi ju se hur verkligheten ser ut, hur vi verkligen ser ut. Nej allt och alla som räknas måste photoshoppas numera, alltid. En intressant studie kan vara att titta på bilder på kända människor före och efter photoshop. En av alla länkar som finns om ämnet hittar du här.

mirtha-legrand

Är det så här vi vill ha det? Mirtha Legrand, argentisk skådespelerska, före och efter photoshop. Jag föredrar definitivt den första bilden, den med karaktär, där man kan se att skådespelerskans ansikte lever.

Det kan vara skönt att påminnas om att vi aldrig ska jämföra oss med de foton vi ser i tidningarna, det är grymt orättvist mot våra egna ansikten och kroppar. Ingen, absolut ingen i verkligheten ser ut som de gör på fotona. Inget, eller ingen ser ut som vi tror att dom/det, ser ut. Allt är en förvrängning. Det kan vara en liten tröst att tänka på, de dagar man inte blir så glad av att se sig själv i spegeln. Och påminna sig om att förändringar och rynkor inte är en styggelse, det är livet, och spåren av ett liv. Ditt liv! Ditt enda liv.

I Clarins nya reklam för rynkkräm använder de en kvinna och som alltid är det en rasande snygg kvinna också, såklart. Men den här gången är kvinnan inte purung, och även om hon också är photoshoppad, naturligtvis, så har hon har något som liknar rynkor runt ögonen! Världssensation!

10514586_318414394990290_4687551930381016179_n

En icke helt purung kvinna i Clarins senaste reklam

Nu rullar sommaren på där utanför fönstret och jag måste ut och andas sommarluft och sniffa på blommorna. Av blommor och grönt kan man dessutom skapa en klänning, för den som känner sig hugad. Se bara vad Feminas stylist åstadkommit!

10486037_318414414990288_6057445351062384612_n

Blad- och blomklänning i senaste numret av Femina.

 

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: