web analytics
main.original

Audrey Hepburn, en klassisk stilikon.
foto: bethanybump.files.wordpress.com

Bästa hjälpen när det kommer till styling är förstås om man kan hitta en stilikon som har en stil som ligger så nära ens egen, att man kan inspireras och sno idéer rakt av.
Men oftast är det inte så enkelt. De flesta av oss får låna lite här och lite där och sätta ihop beståndsdelarna till en egen sammansmält stil.
Ett par stycken olika stilar har inspirerat mig, och spannet har gått från en sådan som klassiska Audrey Hepburn till rockiga Keith Richards. (Ingen kvinna finns tyvärr som motsvarighet till honom, vad jag vet.) En udda kombination av två mycket långt ifrån stående förebilder.

Audreys tidlösa, enkla, eleganta stil osande av god smak och hög klass har jag utgått ifrån till största delen. Hon har lärt mig att välja plagg som passar min kropp och min personlighet, och ingenting annat.

audrey-hepburn-style

Audrey Hepburns stil, fint fångad av bloggaren shoeperwoman.com.

Nyfiken på att läsa mer om Audrey Hepburns stil? Här är två länkar till.

http://www.babble.com/style/10-fall-basics-for-easy-audrey-hepburn-style/

http://www.whowhatwear.com/audrey-hepburn-style-get-her-look-2014/slide6

Keith+Richards+56th+BFI+London+Film+Festival+wCciCNH3W54l

Keiths rockiga mera-vild-än-tam-stil, å andra sidan, saltar jag stylingen med för att det inte ska bli för städat, stelt eller för sött. Dock var procenten Keith större när jag var yngre, nu får bara ett kryddmått av hans stil vara med när jag klär mig. Bara som en liten påminnelse (som jag också skrivit tidigare) om att klädseln och för all del också hela livet, inte behöver tas på ett sådant gruvligt allvar. Att gå efter eget huvud och ibland bryta mot regler för att skapa nytt, och samtidigt ta det hela med en nypa självdistans tror jag är en klok devis att leva efter.
Så har alltså mina mest använda stilförebilder sett ut. Fram till alldeles nyligen.
Ända tills Olivia Palermo dök upp på min stylinghimmel…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Den 28-åriga amerikanska modellen och skådespelerskan tycks göra allting rätt. Hon lyckas kombinera det klassiska, eleganta och trendiga i sköna outfits till synes utan ansträngning. Hon mixar högt med lågt, och kryddar det hela med statementhalsband och andra tydliga accessoarer. Hennes (för hennes ålder) förvånansvärt mogna och enkla avspända stil appellerar även till oss mogna kvinnor. De flesta av oss behöver förmodligen bara skippa de allra kortaste kjolarna och de allra högsta klackarna. Annars funkar det fint. För oss som gillar stilen vill säga. Och vi tycks vara många mode-roade kvinnor runt om i världen som låter oss inspireras av henne.

If you’re like us, you’ve spent many a morning staring at your closet, asking one very important question: what would Olivia Palermo wear?

Aemilia Madden, Assistant Fashion Editor på Popsugar

Läs mer om det här
Vill du fördjupa dig mer i Olivia Palermos stil? Du kan hitta hennes stylingtrick här. Eller googla bara på Olivia Palermo looks så dyker en uppsjö av outfits upp att inspireras av.

En annan stilikon som är oerhört inspirerande, men inte på långa vägar lika lätt att kopiera som Olivia, är som kanske bekanta Iris Apfel. Hennes extravaganta konststycken till outfits är så tätt sammanknippade med hennes speciella personlighet att det inte är många andra som lyckas se bra ut i dom. Bara de överdimensionerade glasögonen kräver sin kvinna, minsann. Men fantastiska 93-åringa Iris kan sannerligen inspirera.

Iris Apfel, 92 år och stilikon. Foto: Ryan Dixon/Onekingslane.com

Iris Apfel, 93 år och stilikon. Foto: Ryan Dixon/Onekingslane.com

Se trailern från kommande filmen om denna fascinerande personlighet.

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: