web analytics

Blog

Stiltips för en 50+are

08 september 2012,   By ,   0 Comments

Nancy Dell’Olio

Jackie Kennedy

Susanne Brögger

Jane Birkin

 

 

 

 

 

 

Först och främst vill jag säga; klä dig som du vill! Det är ju ändå du och ingen annan som ska bära dina kläder. Men hela poängen med att tänka ut vad man sätter på sig, är att man ska trivas så bra som det bara går i sina kläder, med hur man tar sig ut, och hur pass väl kläderna matchar ens person så det känns som skön helhet. “Jag vill ha kläder som passar min kropp med tillhörande själsliv” som illustratören och skribenten Mona Skagerfors sa. Och för den som vill ta till sig knepen, så finns det en hel del tips som kan underlätta valen.

En kvinna 50+ har i de allra flesta fall en bra känsla för vad hon föredrar, vilken stil, vilka snitt, färger och material som passar henne bäst. Det är alltså en bra idé att identifiera byggstenarna och hålla sig till favoriterna, och uppdatera när så behövs. Och då gärna i höga kvaliteter. Vi behöver nämligen förpacka våra medelålders kroppar i material och sömnadskonst som går att lita på, som ett tryggt stöd. En sladdrig kavaj från budgetkedjan får oss knappast att känna oss sköna. Ett gott råd är därför att undvika de lockande, billiga impulsköpen på vägen hem från jobbet. Jag säger inte att spontanköp är fel, de kan vara ett av dina bästa köp, om plagget är av hög kvalitet, och du redan innan tänkt ut att du skulle behöva just en sådan kjol, kofta, eller vad det nu är. Och plötsligt så hänger det perfekta plagget där i butiken, fastän du inte gått ut för att handla det, just då. Och du vet att du kommer att älska plagget och använda det ofta, ofta. Då har du gjort ett kanonköp! Vad du däremot gör klokt i att undvika, det är impulsköp av en billig topp eller dyl. som du inte alls egentligen behöver, som du bara köper för att trösta dig själv, eller pigga upp dig med. Då är det bättre med mörk choklad.

Mera tips kommer snart…

zp8497586rq

VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: