web analytics

Februari månad har börjat. Ljuset börjar äntligen att återvända. Modeveckan pågår som bäst i Kulturhuset i Stockholm och visar upp det nya, de förändringar som kommer. Även självaste modeveckan håller på att förändras. Till att börja med är det ju inte längre en vecka det handlar om utan tre dagar, och nu börjar dessutom själva formen med traditionella catwalks att ifrågasättas.

Modeveckans syfte var från början att visa upp nya kollektioner för inköpare och modeskribenter. Nu när vi lever i en tid med digital teknik är det möjligt för även konsumenten att se allt från början. Och allt detta i en hysteriskt hög hastighet där trender ersätts av nya på nanosekunder. De nya silhuetterna pumpas snabbt ut på nätet och bloggas och skrivs om, så att de när de kommer till butikerna redan känns passé. Det är sannerligen ett problem för branschen, och nu grymtas det högt efter ett nytt system. Det är förvirrande och märkligt att det å ena sidan jobbas för ett hållbart mode, och att det å andra sidan dyker upp ilsnabba trender som försvinner lika snabbt som de kommit. Det ska bli intressant att se vad som kommer att hända i modebranchen, i framtiden.

Det som hittills har visats från Stockholms modevecka för AW16 innehåller en hel del plagg som passar oss 50+are riktigt bra, kan jag glädjande konstatera.

Se några av mina favoriter i bildspelet nedan.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Som jag brukar tjata om, de rena linjerna är mest smickrande för den mogna kvinnan.

Gärna med någon cool accessoar.

11722411_898841103519811_4194763547834942950_o1

Att hålla det enkelt, rent och inte krångla till det. Det funkar oftast bäst.

Andra stylingknep som följer den linjen, är att inte vara för strikt, utan hellre lite mer åt det nonchalanta hållet. Snyggt, elegant men också lite nonchalant. Då får outfiten liv, den andas.

styling-packages

Oftast är det enklare än man tror att styla framgångsrikt, om man betänker den där nonchalanta faktorn. Med lite uppfriskande distans blir resultatet oftast bäst.

Här är några knep från popsugar.com som hjälper till att hålla outfiten levande. Och det alldeles gratis!

Knyt

1Knot

Rulla upp

2rulla upp ärmarna

Stoppa in

3stopa in

Vik upp…

4vik upp jenasen

… rulla upp

5Cuff

Häng över axlarna

6kavaj över axlarna

Bälte på

7Belt

Apropå hållbart, kontra blixtsnabba trender så kan detta vara ett hett tips på hur man kan bygga sin garderob. Det gör du bäst genom att investera i tidlösa byggstenar i klassiska basfärger, som håller ett antal år. Addera sedan de trender du vill (och hinner med!) från budgetkedjorna som Zara och H&M, med fördel. De har ett gott väderkorn och snappar upp trenderna snabbare än vi dödliga hinner att blinka. På så sätt hänger du med, samtidigt som du kan förlita dig på dina stadiga trotjänare. Du får en struktur samtidigt som det ger dig en helhet som är i ständig förändring, vilket gör att garderoben känns fräsch och levande hela tiden. Låt trendplaggen och trendaccessoarerna vandra in och ut i garderoben efter behag, och du känner dig ständigt uppdaterad.

I övrigt kan jag bara konstatera att ju äldre jag blir desto mer behöver jag koncentrera mig på vad jag för tillfället gör. Så att jag t.ex. inte häller juice istället för mjölk i morgonkaffet…

Inga mer kommentarer.

Ha en skön vecka!

11695802_829485383823063_6413679371460396314_n

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: