web analytics

Jag lovade i förra inlägget att jag skulle servera lite stylingtips för polotröjan. Polon är tacksam att styla, för den är ett plagg med ett ganska starkt uttryck, och den funkar också för alla åldrar. Här kommer en lista på förslag, följt av ett bildspel.

  • Svart med svart. Det absolut vanligaste, men både raffinerat, coolt och klassiskt. Svart oversize polo till svarta smala byxor, i tyg eller skinn, kroppsnära polo till pennkjol, i tyg eller skinn, eller till bellbottoms.
  • När detaljerna gör jobbet. Djurprint, statementsmycken eller fokus på skorna och/eller väskan.
  • Minimalistiskt. Rena linjer, avskalat, avslappnat.
  • Under ärmlösa klänningar och västar.
  • Lager på lager. Bär annan polo eller tröja under polon, gärna i färg eller mönster som är spännande till, och låt den undre tröjan sticka fram med ärmar, och kant nertill.
  • När kjolen ska vara i fokus. Den svarta polon som en bakgrund till den mönstrade kjolen, den vida, eller den maxilånga.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Polotröjan kommer väl till pass när de kallare vindarna snart sveper in. Jag gillar polo, och ser fram emot att vara en av alla dessa polodamer i höst.

Apropå höst så är det dags för säsongens garderobsskifte, när sommarkläderna ska bytas till vinterkläder. Passa på att rensa ut garderoben också, och skänk kläderna till behövande, så gör du både dig själv och andra glada.

11954768_1297205557051041_8949044891484965020_nMånga gånger tycker vi att vi inte har något att sätta på oss för att vi inte har lärt känna vår garderob tillräckligt. Vi har ingen överblick och vi har för många plagg, för många möjligheter. Då är det dags att begränsa garderoben, detoxa den. Kom ihåg att ju luftigare din garderob är, desto lättare har du att hitta kombinationer. Paradoxalt nog alltså, ju mindre garderob desto rikare. Länk till garderobsrensning

Tips! Några vägledande frågor att ställa sig när man klär sig på morgonen.
  • Vem är jag idag? Vem vill jag vara? Vad vill jag signalera? Hur känner jag mig idag? Stark, glad, dämpad?

Inte bara garderoben behöver detoxas då och då, utan även kroppen, ansiktet, och håret. Kropp och hälsa är inte mitt område, inte heller ansiktsvård, eller hårvård. Men jag kan tipsa om ett blogginlägg från Damernas Värld där Elin Johansson beskriver i enkla steg hur man kan gå tillväga med hårdetox.

För mig faller det lätt i glömska att det stackars håret då och då behöver befrias från alla stylingprodukter och oljor. Men när hårbotten börjar klia och håret känns oljigt och strävt även när det är nytvättat, då är det dags för en djuprengöring. Jag har nu precis gjort en sådan detox, och gissa om det känns bra efteråt. elin-johanson detoxa ditt hår

Omkring oss fortsätter media, film och annonser att mala på om hur den unga människan rules all the way. Men så har det ju inte alltid varit. Det började ju först någongång på 60-talet när de unga invaderade på alla fronter med sin musik och sitt mode, med åsikter, demonstrationer, klättringar på barrikader, uppror mot överheten i form av föräldrar, stat, samhälle. Vilket var rätt och nödvändigt då för världens och tidens utveckling.

Men inte ska väl 60-talets youthquake (ungdomsinvasion) få göra oss åldersdiskriminerande också mot oss själva!?

Vi åldras. So what!? Allt har sin tid.

Jag säger bara Reclaim the ageing!

Emma Thompson sammanfattar det så bra.

emma

Emma Thompson

I do think the infantalization of our generation is one of the human issues of our time. People wanting to be 35 when they’re 50 makes me think: Why? Why don’t you be 50 and be good at that?

Och Glenn Close.

glenn close

I ett tidigare inlägg berättade jag om Fabian Bolin som kämpar mot leukemi och hur han generöst delar med sig om sin kamp i sin blogg.

Nu sitter ett av hans WaronCancer-armband runt min arm. Jättefint är det.

Vill du också bidra till cancerforskningen? Genom att köpa ett armband bidrar man till Barncancerfonden och Leuka (leukemi- och annan cancerforskning).

www.fabianbolin.com/shop

waroncancerarmband

Peace Sisters!

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: