web analytics
Gondolfärden var ett fantastisk upplevelse

”Vår” gondol i Venedig hette såklart Eros.

Hemma igen, och tillbaka med nya blogginlägg!
Dagens inlägg får temat bröllop och kärlek. Nygifta unga tu i Wien kontra ett medelålders par som firade sitt porslinsbröllop i Venedig.
Bröllopet i Wien (som jag tidigare nämnt), för min svägerskas dotters och hennes iranska fästman, blev ett storslaget bröllop. En galet internationell fest med gäster från hela världen. Efter ett sedvanligt och mycket vackert kyrkbröllop mitt i Wien, fortsatte vi på pampiga Palais Niederösterreich med en iransk bröllopsceremoni. Den långa, överdådiga middagen, som följde för brudparet och oss 250 gäster, varvades med iransk dans med ett tryck som hette duga.
Efter middagen fortsatte dansen till latinska rytmer långt in på småtimmarna. Härligt!
Direkt efter detta hejdundrande kalas flög jag och min man vidare till Venedig, där vi firade vår 20-åriga bröllopsdag.
Länge leve kärleken!

Blogginlägget bjuder inte på mycket text den här gången. Jag vill istället så gärna dela med mig av den fest för ögat som jag fick uppleva.
Först ut är bilder från bröllopet. Voilà!

Här är jag i festklänningen jag skrev om i ett tidigare inlägg. Titta noga så ser du de dekorerade skorna jag också skrev om tidigare.

Vyer från fantastiska Venedig…
Det här var mitt allra första besök i Venedig. Jag trodde jag hade en rätt klar bild av Venedig innan, men jag blev helt tagen. Vilket ställe på jorden! Så unikt. Runt varje hörn väntar en ny upptäckt, en ny fest för ögat.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Palazzo Mocenigo i Venedig…
Ett gammalt privatpalats för några av Venedigs mest inflytelserika aristokrater. Numera ett museum för parfymer och 1700-talsdräkter. Bedårande vackert!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Inköpen i Venedig blev blygsamma. Inte för att det inte fanns något att köpa. Tvärtom! De läckra skyltfönstrena utgjorde en stark lockelse. Men jag stod emot!
Tills jag såg dessa två fina halsband.
Min vana trogen brukar jag ju köpa smycken när jag är utomlands. För att det är så lätt att packa ner, för att det är så roligt att det går att använda, för att det påminner mig om platsen och de fina minnena, varje gång jag bär det.

IMG_3142

Maffigt, maffigt. En riktig pjäs, ett perfekt statementsmycke.

IMG_3143

Enkelt, men dekorativt. Passar till många tillfällen.

Jag roade mig med att fota skyltfönstren i Venedig…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag är proppfull av intryck, resorna bjöd på så mycket vackert och intressant att smälta. Nästa inlägg bjuder förmodligen på mer sakinnehåll.
Tills dess håll till godo med en studie i italiensk design, då och nu!

En svartklädd italienska med fladdrande franssjal. Gammalt foto från början av seklet på en vägg på ett venetianskt café.

Färgstarkt modernt konstverk utanför konstmuseum i Venedig.

 

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: