web analytics
boardwalk

Boardwalk i Belmar, Jersey shore.

Just hemkommen från en lyckad resa till USA, där vi huvudsakligen hälsade på svärmor, svägerska och svåger i New Jersey.
Min svärmor är en fantastisk kvinna, 85 år gammal med barnasinnet i behåll och massor av crazy humor. Hon är vaken och vitsig, och har en befriande distans till sig själv. Hon är alltid noga med hur hon klär sig, och hon vet hur hon ska balansera sina förtjänster och brister. Hon känner till sina färger väl, och matchar accessoarerna oklanderligt och omsorgsfullt. Människor som får höra hennes ålder kan inte fatta att det är sant, och jag har kunnat konstatera genom åren att hon inte åldrats nämnvärt. Och det helt utan konstgjord hjälp. Bra gener, säger hon själv. Kan säkert stämma, men jag tror också att hennes osentimentala inställning till livet gör sitt till. Hon är en bra förebild.
Vi återsåg ett av min svärmors barndomshem på väg hem efter en dag på beachen, och det var en häftig upplevelse att själv få befinna sig där där hon gått som barn. Det var också fint att se min man återse stället han inte besökt sedan han var 7 år. Han sa att ljuset i vardagsrummet kom in på precis det sättet han mindes det på. Min 12-årige son förstod nog inte riktigt vitsen med besöket, men det var fantastiskt att se honom där, som en fortsättning på historien, trots att han uttråkad spankulerade runt bland träden och bara ville att vi skulle åka vidare.
Vi gjorde också andra små turer, vi hade t.ex. en dag i Philadelphia, vi gjorde ett besök på Aquarium i Camden, åt en lunch i Princeton och åkte på en tvådagars-trip till semesterparadiset Poconos i Pennsylvania.

philly hus

Huslänga från 1700-talet, i Philadelphia, USA’s första huvudstad.

väggmålning

Muralmålning föreställande en före detta borgmästare, i Philadelphia.
Philly står inte särskilt högt i kurs hos östkust-amerikanerna själva, staden är känd för att vara en riktigt tråkstad, men för en utböling som mig var det ett väldigt intressant besök.

philly skyline

Philadelphia skyline, sett från Aquarium, Camden.

korall

Korall på Aquarium, Camden.

aquarium

Aquarium, Camden.

När man och son plaskade runt i Great Wolf Lodge’s vattenpark i Poconos, hade jag en hel dag för mig själv på Crossing Outlet. En fantastiskt lyckad shopping med priser man bara kan drömma om här i Sverige. Med en dollar som står lågt mot svenska kronan, momsbefrielse och outletpriser värda namnet, gjorde jag otroliga kap på en riktigt bra outlet, med märken som Ralph Lauren, Calvin Klein, Donna Karan, Levis, Adidas, Clarks, Michael Kors och många fler. Fint inredda butiker, trevlig personal, massor av årets produkter och välfyllda butiker. Och ingen trängsel! Helt underbart! Jag fyndade flera Michael Kors-väskor till en fjärdedel av priserna här i Sverige, en stickad, lurexglittrig Michael Kors-tröja med lös pälskrage för 100 spänn!, Levisjeans för 250:-, massor av olika underbara toppar från Donna Karan för ingenting, mängder av lyxiga Calvin Klein-trosor och sköna nattkläder i superfina material från CK, Redken hårprodukter för en spottstyver till skillnad mot de hutlöst höga priserna som gäller i Sverige. Vad sägs t.ex. om 1000 ml. schampoo för 150 skr?

En dag i New York med min supertrevliga svägerska fulländade USA-trippen. Vi hade det bästa väder man kan tänka sig, 22-25 gr C, torr luft, och en lagom svalkande bris, som gjorde besöket till en en helt fantastisk upplevelse. Helt utan påträngande element som fukt och alldeles för hög värme, som brukar kunna sänka vilken brinnande lust som helst att promenera kvarter efter kvarter i New York.

NYC gata

På väg söderut till fots, från Penn Station, NYC

NYC union square

En kaffe på Union Square

flat iron

Flatiron Building

Nu gick och gick vi, 40 kvarter, och det helt utan skoskav, skrattade åt alla möjliga knasiga saker, avnjöt en fantastiskt god, fräsch och spännande japansk lunch på Japonica, hade bra snack om både högt och lågt och shoppade lite. Jag kände mig dock rätt nöjd med det jag redan hade shoppat på outleten. Fast ett par Vince Camuto-ballerinor med memory foam i sulan som gör att det känns som att gå på moln, kunde jag inte motstå. Det var förresten första gången jag shoppat och blivit bjuden på ett glas champagne i butiken! Vet faktiskt inte varför, den söta expediten med den jättetäta, långa, mörka luggen kom bara plötsligt ut med glasen och ett stort, gulligt leende. En försäljarteknik som uppenbarligen fungerade på mig. Fast jag skulle ha köpt skorna ändå. Märket Vince Camuto är rätt nytt i USA, och jag kan tänka mig att det kommer att kunna bli ett populärt skomärke. Det är läckra skor och shyssta priser, iallafall om man köper dom i USA. Ballerinorna gav jag ca. 650 skr för, och de har redan blivit mina favoriter. Så himmelskt sköna, helt i skinn. Och snygga!
Håll utkik efter Vince Camuto, de kanske öppnar något här i Sverige snart. Och det är inte bara skor dom säljer, det är hela konceptet som gäller. Tills dess kan du titta in på Vince Camutos hemsida.

LINKON

Mina nya ballerinor, Linkon flats från Vince Damuto.

 

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: