web analytics

Pausen är över. Jag har börjat blogga igen!

Det var helt enkelt för trist att inte få ha den här kontakten med er, kära läsare. Jag känner att jag har något att tillföra, jag vill dela med mig tips och råd, och det finns saker och ting för oss 50+are som jag gärna vill beröra.
Dessutom slog det mig att bara för att tiden inte riktigt räcker till för ett inlägg en gång i veckan (som jag lyckades med förra omgången) så behöver det ju inte vara ett antingen – eller. Man kan ju helt enkelt skriva när man hinner bara.

Så nu kör vi så ett tag, så får vi se hur det går.

Jag är medveten om att det inte är optimalt för er kära läsare, men jag hoppas att det är bättre än inget. För att ni inte ska missa något nytt inlägg när de kommer att komma på så oregelbunden basis, så rekommenderar jag (om ni inte redan gör) att antingen följa 50+Mode via Facebook, eller prenumerera på mail med nya inlägg (som man lätt fyller i med sin e-postadress i högra spalten i desktop-versionen). Eller också kan man ju helt enkelt kika in lite då och då, för att kolla om något nytt dykt upp. Jag skulle tippa att inläggen kommer att komma en gång i månaden.

I förrgår upptäckte jag att magnolians knoppar börjar bilda ett svagt ljusgrönt skimmer i trädkronan. Det finns ett ljus i tunneln, det blir vår i år också!!! Längtan är stark så här års, inte sant?

Titta noga så ser du att de små ljusa prickarna i magnoliaträdet är knoppar!

Men än är det kallt.

Vårens trender

Kylan till trots så börjar dock butikerna att packa upp vårens alla nya plagg. De nya trenderna ligger och ruvar i startgroparna och kommer snart att sprida sig som de bulliga knopparna i magnoliaträdet. Jag skulle vilja sammanfatta det hela med att vi kommer att gå en feminin och romantisk vår till mötes.

Se där dyker en blus med trumpetärmar upp! Och så lite volanger på det.

Plisserat är tillbaka (tant definierat, när vi växte upp, förutom en liten revival runt -74/75). 80-talets powerkostym gör också återtåg.

Midjeväska, mom-jeans (gud bevare mig väl!), vitt, slinkigt siden, klänning över byxor (så bekvämt), djurprint och då särskilt leopard, är fortsatt inne. Själv hoppar jag dock över leopard nuförtiden, fastän jag egentligen tycker om det. Men det blir lätt så bedagad gammal överspacklad, tungparfymerad, kedjerökande fransyska av det hela tycker jag. Åtminstone på mig. Men bara när det gäller plagg. Men det finns såklart undantag, och som mönster är det ändå fint, och mycket gångbart och stilriktigt som mönster. Som accessoar däremot blir det sällan för mycket.

Vidare verkar det komma en vurm för folklore, och den 80-talsaktiga färgen aprikos är tillbaka. Inget för mig dock p.g. av en överdos av stark aprikos på väggarna på min toalett i min lilla etta i Birkastan på 80-talet, som jag inte hämtat mig ifrån än ?.

Rosa, gult, rutigt, randigt, blommigt är något som också gäller för våren 2017. Och plagg med ”see through”-effekt, som man som 50+are framgångsrikt kan dra nytta av när man vill vara lite bar, men ändå inte.

Det breda korsettbältet väntas göra succé. Och sist men inte minst kommer taxklackarna stort! Yes!!! Kvinnligt, men inte hysteriskt. Och så skönt för fötterna, mina fötter fullkomligt älskar taxklackar!

Se hela härligheten i bildspelet!

Detta bildspel kräver JavaScript.

För den som vill titta närmare på vad vårens svenska mode har att bjuda på så rekommenderas att titta in på DV:s sammanfattning här.

Där finns också bl.a. en guide för den som söker en ny vårkappa.

Present

Jag har en liten present till er! Nu finns det en rykande färsk undersektion till bloggen där du hittar gamla blogginlägg sorterade under tema! Det är ett nytt slags söksystem för tidigare blogginlägg, där du lätt hittar tillbaka till de mest användbara och tidlösa inläggen. Som handfasta guider när du vill kolla upp något särskilt bortom trenderna; typ när det är dags att rensa garderoben, när du söker inspiration till styling, när du undrar hur man kan tänka med färger, när du undrar vilka skor som bör ingå för en komplett skogarderob osv. osv.

Kolla in här!

Detalj från den nya sidan med blogginlägg sorterade under tema.

 

Trevlig helg kära 50+vänner! Nu kör vi ett tag till.

 

(Inledningsbilden är hämtad från Maison Margielas ‘Artisanal’ collection av John Galliano som har inspirerats av sociala medier och selfie-generationen.“Reality is veiled in filters and conveyed through symbols. Drawing on the animated selfie filters found on social apps, garments are deconstructed and reconstructed through multiple layering until a final image comes to life.” – förklarar modehuset Maison Margiela.)

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: