web analytics

Blog

Tips inför mellandagsrean, och den stundande nyårsfesten

27 december 2013,   By ,   2 Comments

30cd2de26e4e11e3ae740ea73095e8aa_7

Det är mycket nu. Just som vi klarat av julfirandet så är det dags för mellandagsrean. Och om bara några dagar är det nyårsafton.
Då gäller det att vara förberedd inför både nyårsfirandet och shoppingen, så är det lättare att stå emot klädstressen och reahetsen. Om vi nu har några planer på shopping eller fest? Själv kommer jag ta det lugnt, det blir gärna så i den här åldern har jag märkt. Hemmets lugna vrå har en stor lockelse, och särskilt under den mörka årstiden, och någon okynnig lust till inköp förutom det som jag verkligen behöver, existerar inte. Underbart skönt, tycker jag. Kanske har man blivit något klokare med åren.

Men för dig som kommer att ge dig ut på mellandagsrean gäller det som vanligt att ta det lugnt, att vara ståndaktig och stålsätta dig emot frestelser, och bara handla det du hade tänkt dig att du skulle handla. Jag vet, det är svårt. Men först och främst ska du fråga dig, skulle jag köpt detta till ordinarie pris? Om inte, låt objektet ifråga stanna kvar i butiken. Basta! Även om det verkar jätteskojigt just nu, och det är ju så billigt, så är det så deppigt att sedan se plagget, eller vad det nu må vara, stå och damma i något hörn, eller ligga och trängas oanvänt och skamset på en hylla med prislappen kvar, för att så småningom hamna i en sorgesam kasse till insamling.
Och som alltid är det bästa att köpa dyrt för att det ska bli ett billigt kap, dvs. att bara handla i kvalitetsbutiker. Det gör oss lyckligast, för då blir fyndet som allra störst.
Läs mer i mitt tidigare inlägg om REA-shopping här.
I DN finns en artikel att läsa om hur vi kan göra för att fynda under rean. Klicka här.
Vill du läsa om de typiska shoppingfällorna vi går på om och om igen så har DV skrivit en artikel om dom. Klicka här.

På nyårsfesten vill vi ju gärna glittra, och i DV kan vi få tips på gnistrande paljettklänningar.
Där kan du också hitta tips på hur du stylar paljettklänningen och hur du lär dig att gå i höga klackar.

paljettklänningar-dv

12 glittriga festklänningar. Köpställen finns hos DV. Klicka på bilden så kommer du dit.

Tips om hur du kan göra dig festfin finns i mitt tidigare inlägg Bli festfin på ett kick.

Tips på festfrisyrer finns på nätet, som t.ex. en vacker håruppsättning gjord av frisören Jean-Pierre Barda. För mer info klicka här.

langt1 langt2

Sist men inte minst önskar jag dig ett Gott Slut!
Och ett riktigt Gott Nytt År kära 50+vän!
Vi ses igen 2014!

SKÅÅÅÅL!

vc

Originalbild hämtad från Couture Allure Vintage Fashion.

 


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: