web analytics
Alejandro González Iñárritu

Birdman’s regissör Alejandro González Iñárritu.

Oscarsgalan 2015 har gått av stapeln som bekant.
Det gick bra för min favorit Birdman (bästa film, bästa regi, bästa originalmanus, bästa foto). En så annorlunda film. Så fantastisk!
Och som brukligt är, så ligger fokus vid sidan av filmerna dessutom på kvinnornas klänningar. Lite knasigt kan man kanske tycka, men högst förståeligt. De drar ju sannerligen blickarna till sig.
Här är mitt personliga urval från söndagens kreationer på röda mattan, klänningar i väl valda färger och stilrena snitt som passar sina bärare som handen i handsken.

Detta bildspel kräver JavaScript.

50, 60, 70+arna behövde då rakt inte skämmas för sig, heller.

Men kanske är genomsnittsklänningen på årets Oscarsutdelning egentligen inte så väldigt speciell, utan snarare ganska enkel i snittet.
Nästa år kan det kanske vara en idé att titta på Marchesas extravaganta skapelser för att få till lite mer filmglamour.

Den omtalade pärlklänningen från Calvin Klein som Lupita Nyong’o bar tycker jag inte var så häpnadsväckande som en del tycker. Hantverket är visserligen fascinerande och vackert, men slutresultatet hade kunnat bli ännu bättre tycker jag, om linjerna hade varit renare, skarpare. Och kanske hade det varit mer effektfullt om kjolen hade kontrasterats med ett annat tyg, utan pärlor, t.ex. en svävande vit chiffong i flera lager i generösa mängder?

Lupita Nyong’o i Calvin Klein collection

Lupita Nyong'o - Calvin Klein Collection

Klänningens rygg är bedrövlig, tycker jag. Ser ut som en tafflig nödlösning.

Men i övrigt som sagt, ett fascinerande hantverk med sina 6000 pärlor!

Och vad tycktes om Lady Gaga’s klänning från Azzadine Alaia då?
Inte särskilt spännande eller flott tycker jag. Fast tack vare de knasiga ”diskhandskarna” i rött så hände det iallafall någonting annorlunda.

lady gaga i azzadine alaia

Lady Gaga i Azzadine Alaia

En annan klänning som inte heller föll mig i smaken var den hudfärgade Elie Saab-klänningen som Jennifer Lopez bar. Och Luciana Pedraza, Robert Duvall’s fru!
Jobbigt att ha lagt ut en förmögenhet på en klänning och sedan dyka upp i samma klänning som någon annan. En aningens skillnad på färg mellan de två fanns iallafall. Man får hoppas att det gjorde det liiite mindre mardrömslikt för celebriteterna.
Men den djupa v-ringningen var inte särskilt klädsam på någon av dem, om du frågar mig. Den bleka färgen på JoL var inte alls lyckad på henne, hon försvinner. Färgtonen på Luciana Pedraza funkar bättre, men är inte ultimat. En kallare färg hade säkerligen varit vackrare på henne.

1905431

Och männen då? För rättvisans skull kan vi väl titta lite på dem också.

Eller kanske inte.
Stackars män. Det måste vara för trist, att bara dyka upp som en pingvin i mängden.

Eller kanske jo! Här är några som stack ut lite grann i mängden.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Monica+Bellucci+La+Meraviglie+Photocall+67th+vNkIoM1-uYxl

Yes, yes, yes! Monica Belluci!

Ni har väl hört den senaste 50+nyheten i filmvärlden. Bondbruden byts nu istället ut mot en mogen Bondkvinna på 50 år! Italienska skådespelerskan Monica Bellucci är föremål för Daniel Craig’s ömma låga, i den kommande Bondfilmen Spectre. Underbart!

Läs mer här!

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: