web analytics

Blog

Trender

25 januari 2013,   By ,   0 Comments
ELLEments of style

The ELLEments of Personal Style från modemagasinet ELLE’s 25-årsjubileum 2010.

Jag skulle vilja fortsätta på linjen vårtrender och förtydliga mitt förra inlägg lite grann. Naturligtvis tillhör våren 2013 oss 50+are! Precis som våren alltid tillhör oss, tillhör alla, beroende på vad man gör med den och alla nya trender som kommer och går. Med tiden och åldern brukar dock lusten att hänga med i alla nya trender att avta så smått. Istället blir de flesta av oss mer och mer intresserade av att hitta vår egen stil, att hitta snitten som passar vår kropp, och färgerna som klär oss bäst, och sedan hålla fast vid det vi har hittat. Även tiden som vi lever i nu tar lättare och lättare på trenderna. Man kan väl snarast säga att just detta är den nya trenden! Vi sneglar mindre och mindre på trender, och väljer mer och mer individuella, eklektistiska uttryck.

 

 

Trendanalytikern
Cay Bond

”Det är otrendigt att prata om trender” som trendanalytikern Cay Bond säger i en artikel om trenderna för år 2013, i DN 22/12-12. ”Jag säger hellre tendenser om det som komma ska. Mer intressant än tillfälliga moden, är utvecklingen av vårt vintageintresse som i sin tur har lett till att många uttryck och stilar kan verka brevid varandra… I och med att modet i allt högre utsträckning handlar om personlig look kommer accessoarerna mer i fokus.”

Och det borde ju passa oss 50+are särskilt bra! Bland accessoarerna kan vi enkelt hämta nya friska idéer för att uppdatera vår egen stil, våra egna klassiker, så att vi känner oss samtida och fräscha.

 

Joyce Carpati

80-åriga Joyce Carpati, drottningen av vintage och elegans, tar hjälp av accessoarerna.
Foto lånat från Advanced Style

Vi kan också experimentera med en ny färg för säsongen, för åtminstone ett tillfälligt gästspel i vår garderob, och då kanske lämpligast på en sjal, en topp el. dyl, ifall vi skulle tröttna. Årets färg är smaragdgrön, enligt färgföretaget Pantone. ”Det passar utmärkt efter en sommar som regnade bort”, säger Stefan Nilsson, trendspanare, i ovan nämnda DN-artikel. ”Att vi längtar efter värme och tropikerna syns både på mode- och inredningssidan.”

PANTONE COLOR OF THE YEAR 2013 - Emerald 17-5641

– Kan du ge oss några nyckelord för modet under 2013, frågar reportern Sofia Edgren Cay Bond.

– Värde för pengarna. Muntra färger. Välsydda kläder, svarar hon.

Fler modeskapare börjar också att syssla med couture. ”Som ett resultat av att konsumenten kräver långsiktiga och kvalitativa plagg”, skriver Sofia Edgren. Och genom den handgjorda, skräddarsydda couturen rör vi oss sakta men säkert från slit-och-släng-mentaliteten, och tar på så sätt mer och mer hänsyn till miljöaspekten.

Det låter som riktigt bra tendenser, tycker jag. Jag känner mig hoppfull inför framtiden, det verkar som om människan börjar ta sitt förnuft till fånga.

zp8497586rq

VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: