web analytics

Ett tydligt tecken på att vi åldras är att synen börjar försämras. Texten börjar plötsligt att bli suddig, och att fokusera blicken blir allt svårare. Hur vi än kisar så blir den där pyttelilla texten på matförpackningen inte ett dugg tydligare. Det är bara att inse att ett par nya glasögon, progressiva eller ej, eller ett första par läsglasögon blir ett oundvikligt nästa steg. Du är inte ensam, det är nästan ingen som kommer undan i den här åldern. Vi måste vänja oss vid fipplandet efter läsglasögonen eller sjösjukeinvänjningen med progressiva glasögon. Men vi kan också se det som en intressant atteralj som förstärker vår karaktär. Bara vi hittat rätt båge!
Om du strävar efter en båge som står i kontrast till din ansiktsform så brukar det bli rätt. Så ta först reda på om du har runt, fyrkantigt, ovalt, långsmalt eller hjärtformat ansikte. Ibland kan det vara svårt att se det framför spegeln, det kan vara lättare om du tittar på ett foto av dig. Eller be en vän om hjälp att se.

JoanCollinsPicBlog_1

Har du ett hjärtformat ansikte som skådespelerskan Joan Collins väljer du tunna runda, ovala eller kattformade bågar.

Nic61160_4a6436540e252_0

Bågar från DuDu Eyewear

5877-jerry-hall

Har du ett långsmalt ansikte som modellen och skådespelerskan Jerry Hall väljer du stora, glammiga och breda.

PR_679420375724-1

Bågar från Prada

W Magazine Best Performances Issue and The Golden Globes Celebration

Har du ett ovalt ansikte som skådespelerskan och regissören Sofia Coppola kan du välja fritt, du passar i de allra flesta modeller. Då är det enklast att du utgår ifrån vilken stil och attityd du vill uttrycka.

carmenc3q

Bågar från Eye Me

marie bergman

Har du ett fyrkantigt ansikte som svenska vissångerskan och kompositören Marie Bergman väljer du ovala eller runda former och inte för smala modeller.

Giorgio-Armani-GA-784-IZS-Glasoegon

Bågar från Giorgio Armani

Lily_Cole_Vandidad_Inside_01

Har du ett runt ansikte som modellen Lily Cole så väljer du bågar med bredd och tydliga kanter.

Jimmy-Choo-05-0JMS-Glasoegon

Bågar från Jimmy Choo

Tänk på att din näsas storlek också påverkar valet, en stor näsa kräver en större båge, och vill du förlänga näsan kan du välja en båge där näsbryggan hamnar högt.
När det gäller färgval finns det några tumregler man kan gå efter. Hårfärg eller ögonfärg är ett säkert stilval, och passar den diskrete särskilt väl. Eller välj en båge i silver eller guld, den metall som du oftast bär. För dig som vill synas, eller vill att glasögonen ska understryka personligheten på ett kraftfullt sätt, är det en kraftig båge i kontrastfärg eller en båge med iögonfallande detaljer som gäller.

Till sist en liten kavalkad från bloggen Advanced Style med makalösa madamer i solglasögon från Karen Walker.

zp8497586rq

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: