web analytics
10891697_408619272636468_7834775845901644263_n

Foto. Stylish Eve

Bye bye 2014. Välkommen 2015!
Nytt år. Spännande. Vad kommer att hända? Ingen vet.

Julledigheten tillbringade jag och min familj i en liten bergsby i Alicante, Spanien.
Den spanska solen flödade, olivundarna bredde ut sig mellan mandelodlingar, citron- och apelsinodlingar. På promenaderna i bergen kunde vi plocka vilt växande rosmarin, timjan och salvia. Vi körde ner till playan en dag och satt och njöt en lunch i solen bland juldekorationer som blänkte malplacerat i det starka ljuset. Jag fotade övergivna, klottrade, rasade och sönderblåsta bergsbyar. Vi åt persimonfrukt som var god när den var mogen och söt. När den inte är mogen bedövar den gommen blev vi varse om, min son och jag, som pallade frukten på en av våra promenader.
Men fy tusan vad kallt det var i huset med de tjocka stenväggarna! Vi får komma igen en annan gång, under den varma årstiden, när syftet med de spanska husens inbyggda svalka uppskattas till fullo.

Och nu är vi på rätt sida av nyåret, vi går mot vår! Jodå, den kommer. Och alltid snabbare än vad vi tror.
Det osar 70-tal i årets vårmode. En bellbottombyxa här, ett orange-brunt mönster där … En blinkning åt skiftet mellan 60- och 70-talet, figursytt, skräddarsytt, eller raka former, höga midjor eller låga, och 60-talets svartvita OP-mode.
Gärna för mig, det är helt i min linje. Jag tycker om det tidiga 70-talets mode när det var smart elegant, lite galet under kontroll, lite maxat, tog ut svängarna och ofta med en dos självironi. Coolt som i Snobbar som jobbar, som Ursula Andress’ Bondbrud i bikini på stranden, som Yves Saint Laurents smoking för kvinnor, som Keith Richards och Anita Pallenbergs rock’ and rolliga outfits. Sympatiskt, uppfriskande, inspirerande.
Jag lär med andra ord fortsätta med min svarta poncho från hösten och de vida byxorna till. Men det skulle jag ändå gjort, oavsett trenderna. Det är ju det som är det viktiga. Att hålla fast vid det man gillar, hålla fast vid den individuella stilen bortom trenderna. Frågan är bara om jag törs använda min fedorahatt till ponchon, NU då? Och då skulle jag nog egentligen behöva ett par snajdiga 60-talsboots i svart lack till också, för en komplett look. Så snyggt!

Gucci SS 2015

Smart och kaxigt hos Gucci SS 2015

Mocka och galna mönster hos Gucci SS 2015.

Mocka och vilda mönster hos Gucci SS 2015.

Löst, avslappnat och elegant är ledorden för våren. Och de trender som fortsätter från i fjol är vitt från topp till tå, randigt, oversizade jackor, tröjor med logotyp, silverdetaljer och v-ringat, sägs det.
Mer om vårens mode längre fram.

Tills dess får vi resa oss upp från långhelgernas alltför sköna soffa, samla ihop oss och ta hand om oss. För i år kan allting ske.
Dags att göra sig redo!

Behöver du ännu mer inspiration kan jag rekommendera Facebooksidan Haute Couture Week! Där får även den vintertröttaste ny energi, det kan jag lova.

Giambattista Valli AW 2014

Eller vad sägs om den här kreationen?
Från Giambattista Valli AW 2014.
Foto: Haute Couture Week

Hörs snart igen!
Tills dess får vi göra som bergsgetterna. Stay cool.

stay cool

Foto: 1.000.000 pictures

 

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: