web analytics

God fortsättning på det nya året, kära läsare! Hoppas att ni haft en fin julledighet och ett härligt nyårsfirande.

Igår åkte allt rött och juligt ut här hemma. Endast en julstjärna och en julljusstake får vara kvar för att lysa upp i mörkret. Från och med nu är det tulpaner som gäller, underbart vårlika, krispiga och fräscha.

Alldeles fräscht är också det nya året som har börjat. Det är alltid spännande så här års med allt det nya som ligger framför en. Nytt år, nya tag, 365 nya dagar, 365 nya chanser som det så vackert heter.

2017 avslutades för mig och mina pojkar med ett restaurangbesök med musik på Vibrato Grill i Bel Air, Los Angeles. En Billy Valentine med musiker framförde sköna gamla soul- och jazzklassiker både charmigt och rutinerat. Det var bara att luta sig tillbaka och låta sig underhållas.

 

Svart för #Metoo

I Los Angeles gick också årets Golden Globe av stapeln. Fast där var vi inte. 🙂

Intressant är att överenskommelsen bland stjärnorna att klä sig i svart för att stödja #TimesUp/#Metoo-rörelsen, slog igenom så stort. Att denna rörelse skulle växa sig så stor p.g. av den där Weinstein, det trodde väl ingen!

När man ser så många feststassar i svart på en gång, så är det intressant att notera att variationen på designen framstår som ännu tydligare, när färgen är densamma. Se axplocket, och förundras av kreativiteten!

Även några män hakade på det helsvarta för att visa sitt stöd. Här är två av dom.

Det fanns även de som inte klädde sig i svart. Tjusigt i och för sig, men nåddes Barbara Meier inte av beskedet? Vägrade hon? Man undrar.

Barbara Meier

Se fler outfits på Golden Globe här.

Vår 2018

Min längtan efter våren har satt fart, som ni säkert förstått. Har din? Kanske sätter den igång när du tittar på vårmodet. Det är det allt annat än svart som gäller.

Det är pasteller, starka färger, flower power, lekfulla prints, mörk denim, trenchcoats, rosa, rutigt, fransar, plast, surfermaterial, pennkjolar, veckat, shorts, braletter och vita klänningar, som kommer.

Så lämpligt för den som ska gifta sig, och så trevligt för den som gillar pennkjolar (jag), och ett riktigt toppenår för den som gillar att bära plastkläder (!).

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bilder hämtade från baaam.se. Läs mer om vårmodet här.

Capsule wardrobe

I förra blogginlägget skrev jag om begreppet capsule wardrobe, om hur en nedbantad garderob förenklar de dagliga påklädningsrutinerna. Fashionistan Caroline Joy Rector bjuder på en variant för att nå målet, med ”färre plagg, medvetna inköp, mindre shopping – och mer glädje”. Hon tummar lite på regeln med 37 plagg och tycker gott att det kan svälla lite. Hon framhåller också hur viktig lekfullheten och den öppna attityden är. Jag kan bara hålla med henne. Inte minst säger hon hur viktigt det är att man är ärlig med hur man lever sitt liv – och vad man faktiskt behöver i sin garderob. Ja, däri ligger nyckeln till att få en hanterbar och fungerande garderob.

Läs hela artikel här.

Blir det för mycket att tänka på så här i början av det nya året så kan man med en enda mening summera stilknepen såsom min svägerskas mormor gjorde på ålderns höst. ”It’s all about lipstick and earings”. Lite charmigt, eller hur? Lite väl enkelt också kanske. Men man kan ändå lägga det på minnet, iallafall. För tar man åtminstone hand om de två sakerna, så dras blickarna automatiskt bort från sådant trist som ett allt tunnare hår och en slappare kropp, som klimakteriet och åldrandet för med sig.

Med det önskar jag en trevlig helg till er allihopa! 🙂

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: