web analytics

Fortsätter med mera tankar om klänningen, om hur enkelt det är att att förvandla exempelvis en enkel svart klänning direkt från jobbet till en läcker middagsoutfit. Det är bara att byta ut de enklare vardagsskorna till festligare skor, den praktiska jobbväskan till en tjusigare och mindre väska i någon form, och sist men inte minst lägga till några läckra iögonfallande smycken. Kan det vara enklare? Det är lätt att förstå att klänningen är älskad av många.

Transfroming-a-LBD1

Nu någonting helt annat. Visste du att någon fyller 50 år var sjunde sekund?! Tänk vad många vi måste vara där ute… Och många av oss 50+are är köpstarka.
Du kanske har följt DN:s artikelserie om shopping ”Shopping – behov eller begär”. Kan man shoppa sig lycklig? är en fråga som behandlas. Och det kan man väl ha sina funderingar över. Jag tror att man till viss mån faktiskt kan det, om man använder sina pengar väl, om man unnar sig något som är 100% rätt, som är något som man har velat ha under längre tid, och som man vet att man kommer att ha glädje av en lååååång tid framåt. Men det gäller att det man köper är av HÖG KVALITET! Det tror jag är det viktiga. Annars vattnas glädjen ur med tiden. Men ett riktigt bra och klassisk köp som man blir glad av varje gång man tar fram det, och använder det, ger faktiskt en känsla av lycka. På ett plan. De där riktigt bra köpen känns som gamla goda vänner man alltid kan lita på. När man unnar sig de fantastiska inköpen som kommer att bli långlivade vänner så är det ju faktiskt en slags kärleksgest till en själv. För att man tycker man är värd det. Och med 100% rätt inköp kan man också uppnå en känsla av att man förtydligar sin identitet. Men naturligtvis förändrar saker ingenting om man inte är tillfreds med sig själv och tillvaron i grunden.
Men dom plagg som jag inhandlat som är 100% rätt när det gäller stil, snitt och färg, i enkla, klassiska snitt och färger, de håller över flera, flera säsonger och är ena riktiga stöttepelare i garderoben. Från Max Mara, mitt favoritmärke har jag t.ex. en svart, snäv kjol, en slank byxa, en enkel topp i fantastisk kvalitet, en underbar stickad kofta som funkar både till fint och vardags, flera LBD:s, en skjortklänning från Calvin Klein, shiftklänningar i olika färger… Ja, de är många, de goda vännerna, plaggen som jag alltid känner mig fin i, som jag alltid kan räkna med, som gör att jag slipper problem, plagg som faktiskt gör mig lycklig. Och vid sidan av de här pålitliga trotjänarna hänger de trendigare, flyktigare och mer kortlivade inslagen, som uppiggande element. Alldeles precis som det ska vara i en levande garderob. För att inte tala om alla dom där fantastiska accessoarerna som blev så rätt, som den ursnygga armbandsklockan från Marc Jacobs, dom enkla armringarna i guld och vitguld från Ribbhagen, de klassiska guldcreolerna som jag köpte vitguldshängen till som blev så snyggt, de svarta knytbroguesen från Lloyds i superkvalitet… Att jag raddar upp mina inköp såhär handlar inte om att jag vill glänsa med vad jag minsann köpt, jag menar bara att det sällan går att budgetköpa sig fram till de långlivade trotjänarna, utan man måste räkna med att de bästa köpen alltid kostar en slant (Om man inte har tur att fynda på rea! Flera läckra LBD:s har jag tokfyndat). Och jag lovar att det är värt det, hundra gånger om, för trotjänarna kommer att finnas där år ut och år in, och du kommer alltid att känna dig rätt och fin i kvalitetsplaggen eller med kanonköpen till accessoarer på dig. Så tänk noga före så blir det rätt för en lång tid framåt. Och sök hos de gamla inarbetade, kända märkena.

Rensa också bort alla felköp, dököttet som stjäl din uppmärksamhet och energi. Forskare har konstaterat att ett ”fullt hus kan leda till stress. Stora mängder prylar och överbelamrade utrymmen i hemmet kan leda till psykiska problem som stress och depression”. Så  det är viktigt vad vi omger oss med, för vår sinnesfrid.

Plötsligt fick jag en sådan lust att vårrensa garderoben!

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: