web analytics

foto: Elisabeth Toll, som är utsedd till årets modefotograf 2012!  Googla och titta på fler av hennes fantastiska foton!

Nu kan du skicka din designerväska på spa! I New York finns t.ex. ett väskspa och tidningen Elle skriver:

”De väskor som kommer till spat kan behöva allt från en enkel uppfräschning till en total restaurering. En populär behandling är oljeutvinning. Då dras olja, som trängt in i handtagen och gjort dem mörka, ut ur lädret. En annan omtyckt behandling går ut på att återställa lädrets pH-värde. Har pH-värdet rubbats får lädret lätt repor, blir torrt och – i värsta fall – spricker.

– Många produkter som folk använder på sina väskor har alldeles för högt pH-värde. Designerväskor har i princip samma värde som vår egen hy. Just därför bör produkterna hämtas från skönhetsindustrin och inget annat.”

Läs hela artikeln i Elle här.

väska på spa Elle 28 okt

Så här kan du själv ta hand om din fina väska:

❤ Använd inte handkräm. Det gör handtagen oljiga, vilket bidrar till att de blir mörka och i värsta fall spricker. Smörj även in handtagen med en olje­resistent kräm.

❤ Undvik direkt solljus. Det kan få väskan att ändra färg.

❤ Ha väskan i en kartong eller dustbag när du inte använder den dagligen.

❤ Fyll din väska med något (helst silkespapper, mitt tillägg) om du ska ställa undan den. Det är svårt att återfå den rätta passformen om väskan en gång tappat den.

❤ Lägg aldrig väskan i en mörk garderob

eller ett fuktigt utrymme under en längre tid. Se till att den får visst dagsljus.

❤ Skydda den från all form av färg från kläder och dylikt. Väskan suger åt sig färg när den får chansen. Lägg därför aldrig en ljus väska i en mörk dustbag.

❤ Impregnera väskan. Vattenfläckar är nästan omöjliga att få bort.

❤ Bläckfläckar försvinner med hjälp av ett vitt radergummi och oljefläckar genom att massera in majsstärkelse på fläcken.

❤ Dålig lukt tas bort genom att ställa en behållare, skål eller liknande, med bakpulver i väskan över natten.

(ur den tidigare nämnda artikel i Elle, ’Ge din favoritväska en dag på ett spa’ den 28 oktober 2012)

zp8497586rq

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: