web analytics

Blog

Vårda din väska

18 november 2012,   By ,   0 Comments

foto: Elisabeth Toll, som är utsedd till årets modefotograf 2012!  Googla och titta på fler av hennes fantastiska foton!

Nu kan du skicka din designerväska på spa! I New York finns t.ex. ett väskspa och tidningen Elle skriver:

”De väskor som kommer till spat kan behöva allt från en enkel uppfräschning till en total restaurering. En populär behandling är oljeutvinning. Då dras olja, som trängt in i handtagen och gjort dem mörka, ut ur lädret. En annan omtyckt behandling går ut på att återställa lädrets pH-värde. Har pH-värdet rubbats får lädret lätt repor, blir torrt och – i värsta fall – spricker.

– Många produkter som folk använder på sina väskor har alldeles för högt pH-värde. Designerväskor har i princip samma värde som vår egen hy. Just därför bör produkterna hämtas från skönhetsindustrin och inget annat.”

Läs hela artikeln i Elle här.

väska på spa Elle 28 okt

Så här kan du själv ta hand om din fina väska:

❤ Använd inte handkräm. Det gör handtagen oljiga, vilket bidrar till att de blir mörka och i värsta fall spricker. Smörj även in handtagen med en olje­resistent kräm.

❤ Undvik direkt solljus. Det kan få väskan att ändra färg.

❤ Ha väskan i en kartong eller dustbag när du inte använder den dagligen.

❤ Fyll din väska med något (helst silkespapper, mitt tillägg) om du ska ställa undan den. Det är svårt att återfå den rätta passformen om väskan en gång tappat den.

❤ Lägg aldrig väskan i en mörk garderob

eller ett fuktigt utrymme under en längre tid. Se till att den får visst dagsljus.

❤ Skydda den från all form av färg från kläder och dylikt. Väskan suger åt sig färg när den får chansen. Lägg därför aldrig en ljus väska i en mörk dustbag.

❤ Impregnera väskan. Vattenfläckar är nästan omöjliga att få bort.

❤ Bläckfläckar försvinner med hjälp av ett vitt radergummi och oljefläckar genom att massera in majsstärkelse på fläcken.

❤ Dålig lukt tas bort genom att ställa en behållare, skål eller liknande, med bakpulver i väskan över natten.

(ur den tidigare nämnda artikel i Elle, ’Ge din favoritväska en dag på ett spa’ den 28 oktober 2012)

zp8497586rq

VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: