web analytics

Den här knepiga mellanperioden, när det i ena stunden är riktigt varmt och inbjudande och i andra stunden så kylslaget att man börjar bläddra efter vinterkappan igen. Garderoben sväller för ett tag, och man får ofrivilligt hänga kvar i den tjockare sektorn innan man helt kan släppa den och börja kunna slappna av, i vetskapen om att det nu kommer att vara varmt ett bra tag framöver. Vi befinner oss i ett ständigt klä-sig-fel-läge i några veckor nu där det är ett himla på-och-av med de olika lagren. Men det är det värt, med tanke på så mycket härligt som ligger framför oss nu… Bara att titta sig omkring och se allt som spritter och växer, och märka att det blir allt grönare och färggladare för varje dag som går.

Allt färggladare blir vi också själva. Se där en knallgul kappa som gick förbi, ett par vita jeans som blixtrar till i solgasset, en koboltblå vårjacka som lyser upp, det är en ljuvlig tid för sinnena. Passa på att frossa i färger nu, det har en fantastiskt uppiggande påverkan på oss, vilket kan behövas när vårtröttheten sätter in.

Vårkappa

Det plagg som överlägset är det mest användbara just nu är vårkappan, bara som den är, eller med en värmande liten tröja inunder. Bara att skala av eller sätta på, allt eftersom temperaturen förändras. Den raka, lediga kappan, eventuellt i oversizemodell, är den mest lättburna modellen, elegant och avspänd på en gång, med plats för en tröja under, om så behövs. Lika snygg stängd som öppen. Med fördel väljer man den i en ”rolig” färg.

En vårkappa behöver man inte ha lika höga krav på kvalitetsmässigt som vinterkappan, så man lika gott köpa en hos budgetkedjorna om man vill, de har ett stort urval.

Här är några förslag på schyssta kappor/jackor jag hittat. Varsågoda!

Är du inte sugen på det färgstarka, men vill ändå ha något med lite power i så rekommenderas en svartvit outfit! Det har synts mycket på New Yorks gator på sistone, allt enligt Bill Cunningham, den 87-åriga streetfotografen som upptäcker nya trender med sin kamera, snabbare än modefolket.

Eller silver? Silverkappa, någon?

IMG_3924

Baddräkter

Kanske lite tidigt att tänka på badsäsongen nu, men jag såg en användbar artikel som jag gärna vill dela vidare. Artikeln i InStyle utgår ifrån vilken kroppsform du har (hårddraget till fyra olika), och tipsen funkar fint som idéer och riktlinjer för hur du ska hitta rätt i den svenska baddräktsfloran sen.

Läs mer i InStyle

030716-swim-guide-hourglass

”IF YOU’RE AN HOURGLASS – The goal: To show off your assets and highlight your waist.”

O nej, det kan inte vara sant!

Att prova baddräkt i provrummet, i det skarpa, avslöjande, obarmhärtiga ljuset… visst är det blääh, pest, rena rama tortyren. Självförtroendet får sig en rejäl törn.

Vi får trösta oss med att vi inte är ensamma. Samma chockartade upplevelse väntar för oss alla där i provrummet, med en kropp som har varit med ett tag. Vi måste vara modiga. Och inte stirra oss blinda på skavankerna. Om vi istället kisar med blicken och försöker se på helheten så går det lite lättare. En hel baddräkt brukar också vara lite mer förlåtande än den tvådelade bikinin som blottar magdallret.

Och chocken lägger sig med tiden, det gör den. 🙂

Ny frisyr?

Det är mycket nytt i luften nu. Kanske går du i tankarna på en ny frisyr till våren? Funderar du då på att klippa kort, men är osäker på om du passar i det, är här ett tips för att ta reda på om du passar bäst i kort hår, eller ett lite längre hår. Det hänger helt enkelt på hur långt avstånd du har från örsnibben till hakspetsen. 1 inch = 2.54 centimeter, och 2.25 inches rekommenderas, den magiska gränsen blir då 5,7 cm, om det här tipset stämmer. Det låter troligt dock, det korta, nätta ansiktet gör sig definitivt bäst till de korta frisyrerna.

inch

Ha en ultraskön helg, kära vänner!

11200611_1419199218185007_5886587381560895141_n IMG_4017

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: