web analytics
into the woods

Meryl Streep i Into the Woods.

Stundvis får jag kalla fötter när jag tänker på att jag ska bli grå snart. Jag kommer väl gör guds skull inte se som Meryl Streep i senaste skräckfilmen Into the Woods? Iiiiih, hjälp, skräcködla, häxa, rugguggla!
Men sen kommer modet tillbaka när jag som nu med familjen i Köpenhamn under påsklovet, såg en kvinna som var ursnygg i sitt gråa hår. Lite randigt, halvlångt och mycket snyggt. Lite åt det här hållet här nedan.

296540451a9b3634aa51da4bab7efe48

Jag ska samla mod, jag ska göra det. Som sagt, det värsta som kan hända är att jag  inte blir nöjd och får färga håret brunt igen.

Snart, snart händer det… Vi håller tummarna.

Våren hade bara kommit liiite längre i Köpenhamn än här i Stockholm, men inte lika mycket som den brukar, nu när våren kommit så ovanligt långt som den gjort här hemma. Men som vanligt gör Köpenhamn nåt alldeles särskilt med mina livsandar, jag blir såå inspirerad av den staden. Den här gången cyklade vi mest hela tiden och då blev jag också oroväckande sugen på att bo där, tyckte min man. Men det är något med den danska atmosfären som gör att åtminstone min fantasi börjar flöda fritt, det känns plötsligt som om inga som helst hinder finns för att skapa precis det man vill. Jag vet inte varför det är så, men den staden gör mig så gott.

Och nu, om det inte redan har gjorts, är det hög tid att rumstrera om i garderoben. Ut med den gamla, in med det nya! Vintern bort, våren in.
Läs mer om garderobsrensning i mitt tidigare inlägg ”Dags att ömsa skinn”.

Är du i färd att shoppa nytt så satsa gärna på några av de nyckelplagg som också funkar för oss mogna kvinnor.

  • Gör som Jean Seberg gjorde 1960 och franska kvinnor allt sedan dess, bär den evigt aktuella randiga sailortröjan
  • Vida byxan
  • Jeansen såklart, och för den som vill den utställda 70-talssilhuetten
  • Kimonon, gärna med print, nu inte bara på stranden eller som morgonrock.
  • Ljusa toner, både på kläder och accessoarer
  • Culottbyxan
  • Trenchcoaten, som alltid lika aktuell
  • …eller kappan med knyt, och då gärna i mocka, brun mocka så fångar du in 3 trender i ett enda plagg
  • Vita ”herrskjortan”, en riktig klassiker
  • den lilla trekantsscarfsen runt halsen, chict knuten

Snart är det pingst, någon du känner som ska gifta sig?
Här kommer några förslag på brudklänningsmodeller. Se mer i länken www.fashionstylemag.com

Detta bildspel kräver JavaScript.

Åsså några svepande långa festklänningar. Om det inte är du själv som är den lyckliga bruden förstås!

Tips!
Som du säkert märkt så skriver jag den här bloggen oregelbundet. Jag försöker dock att skriva åtminstone en gång i veckan, och oftast blir det fredagar men inte alltid, som idag. Om du inte redan följer tellclothes på facebook så är det ett tips. Annars vet du väl att du kan få e-postmeddelande om när jag skrivit ett nytt inlägg, genom att prenumerera på min blogg.
Gör så här:
Öppna den här sidan (tellclothes.com/blogg) på en desktop, om du just nu läser min blogg på mobilen.
I högra spalten en bit ner, under etiketterna i orange, hittar du rubriken ”Prenumerera” där du kan skriva in din epostadress och sedan trycka på ”Ja tack jag vill gärna prenumerera!”
Då behöver du aldrig mer missa ett inlägg från 50+Mode!

Ha en fin vecka!

11150218_464737693691292_1147226088446747388_n

Blommande magnolia på dagens hundpromenad.

 

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: