web analytics

Butikerna svämmar över med vårens alla nya plagg, just nu. Det är härligt, som en nystart, och jag är taggad att köpa nytt.

iris-682x1024Man slutar visst aldrig att förvånas. Även av sig själv! Nu vill jag t.ex. ha en ljusblå skjorta, något som aldrig funnits på min önskelista förr. Jag tyckte den var trist, hopplöst anonym, ett slags ickeplagg som jag inte såg. Nu plötsligt, hand-i-hand med att den seglat upp som en av vårens stora trender, känner jag ett oerhört sug efter en, jag måste bara ha en! Så fräsch, så lättburen, så snygg till jeans, vita culotter… och inte minst till grått hår! Måste helt enkelt ha, en rak och rymlig modell, som om jag lånat den från makens garderob. Kanske blir det den på bilden, från Iris & Ink?

(Läs om köptips i Damernas värld, ifall du också drabbats av habegär efter den ljusblåa skjortan.)

Andra trender som lockar, men som jag inte behöver att rusa ut i butikerna för att fixa, det är bara att pussla ihop bitarna från garderoben, är den svartvita trenden. Så klassisk, så snygg, så rätt, så enkel, och så stilsäker. Det passar också den mogna kvinnan så bra.

122741_STREET_PFWS16_0987-700x1050

Eller vad sägs om en liten splash av silver, eller annan metall? Silverskor är ju för övrigt snyggt till den ljusblåa skjortan…

Eller de bara axlarna? Ett sätt att visa hud utan att det blir vulgärt.

Ränderna kommer också stort. Svartvitrandiga espadrillos… det vill jag ha i sommar. Det blir en jakt efter dom också.

Trenden med culotterna håller i sig. Det senaste är de avklippta utställda jeansen. Vet inte riktigt om jag hänger på den trenden just, men jag gillar culotter, de ger en silhuett som känns rolig och annorlunda, som piggar upp resten av outfiten på ett kul sätt.

Ralph Lauren

Eller varför inte något gult?

Eller blommigt, färgstarkt och/eller lekfullt?

Hitta fler vårtrender här.

Och här.

Överarmar

Våren innebär varmare väder och svalare kläder, och snart är det dags att bära ärmlöst igen. Inte minst med tanke på de ofrivilliga vallningarna som blossar upp, när man minst anar.

Bingo-wings11

foto: timesofmalta.com

När man då måste skala av, och det genast!! då är det inte roligt att flasha med ett ofrivilligt armdaller. Hur kunde någonsin överarmar bli ett problem? Mina överarmar väckte lika lite intresse som båtmotorer gjorde, när jag var ung. Nu är det, armdallret alltså, någonting jag obönhörligen ställs inför när jag ska klä upp mig och kanske använda den ärmlösa lilla svarta, eller när jag ska bära baddräkt offentligt, eller när jag bara ska bära ärmlöst under den hela långa varma sommaren.

Det är dags att ta tag i problemet, och göra någonting åt det. För jag vill inte vara hänvisad till att gå och svettas hela långa sommaren bara för att jag måste täcka armarna. Och lite bryr jag mig definitivt inte, att jag sorglöst kan bära ärmlöst, hur det än ser ut. Nope! Det finns ingen annan utväg än träning. Simningen jag ägnar mig åt ett par gånger i veckan räcker uppenbarligen inte. Den hederliga gamla torrborstningen kan också få komma till heders igen. Den sägs ju hjälpa mot de förtretliga celluliterna och ska ge en fastare hud. Värt att prova.

(Torrborstningen för armarna kommer ca 4.50 min. in i videon.)

”Ansamling av fett på undersidan av överarmarna kan bero på sjunkande testosteronnivåer hos medelålders kvinnor.  Att öka testosteronnivåerna kan, tillsammans med specifik träning hjälpa till att återställa formen på armarna”, läser jag på nätet.

Sanna Andersson/moonzanna listar upp sätt att öka testosteronnivåerna;

  • Styrketräning: brist på motion minskar testosteronnivåerna, men träning med vikter gör att musklerna behöver mer energi och ökar testosteronbehovet.
  • Sex: ökar dina testosteronnivåer. (Hoppsan!)
  • Se till att du får tillräckligt med sömn för att maximera produktionen av testosteron.
  • Slappna av!  Stress minskar produktionen av testosteron.
  • Ta bort socker och raffinerade kolhydrater ur kosten då höga blodsockernivåer minskar produktionen av testosteron, men undvik att svälta dig  – på lång sikt kommer kaloriunderskottet påverka hormonet negativt.
  • Öka ditt intag av hälsosamma fetter –  lax, linfrö och avokado – som krävs för produktionen av testosteron.

Visst du kan gå till hudkliniker och bli av med det på artificiellt sätt. Men för mig är inte det något alternativ. Börjar man justera någonstans på kroppen på konstgjord väg är risken stor att man bara fortsätter av bara farten, och till slut tippar hela bygget. Så känner jag iallafall. Tränar man istället så får man ju dessutom ett välmående på köpet!

Här är ett tips av många som finns på nätet på hur man kan träna!

”Gäddhänget på överarmens baksida går att tighta till. Då är det övningar för musklerna som sträcker armbågen som du ska träna. Dessutom gäller det att äta sunt så klart. Hur mycket du kan tighta till beror på hudens kvalitet och hur länge du har haft ”hänget”. Här nedan ser du någon övning som du kan testa för just dessa muskler.

Dips: kan utföras vid stol också. Sträck armarna från denna position.

Böj och sträck armen. Vänd innan kroppen vilar mot golvet.

Böj och sträck armen, jobba med en arm i taget eller båda samtidigt.

Läs mer

Eller hur…?

Adresser

Läser du den här bloggen i mobilen så syns tyvärr inte den högra panelen (som du ser när du läser bloggen på en desktop) med bl.a. adressen till 50+Mode’s facebook-sida.

Här kommer adresserna till de olika facebooksidorna och instagramkontot, så att du kan hänga med, med alla nya inlägg, tips och information. Bara att klicka på länken så kommer du dit.

Välkommen, du som inte hittat hit än!

50+Mode på facebook

Tellclothes på fb

Vivecas vänner på fb

Instagramkontot accessoarizebytellclothes. Jag har inte varit så flitig med att ladda upp nya bilder för inspiration här, men ska försöka hinna med det också.

Eller om du bara vill följa blogginläggen från 50+Mode finns det också;

bloglovin

blogglista

Eller prenumerera och få meddelanden om nya inlägg via e-post! Det hittar du i högra panelen när du läser den här bloggen på en desktop.

 

Härlig helg, mina vänner!

krokusar

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: