web analytics
ClaesMikael Svensson - Kretslopp

”Kretslopp” av ClaesMikael Svensson, skulptur av återvunna plastflaskor och metalltråd. ”Som utgångspunkt använder jag mig av materialets egen historia och dess naturliga egenskaper. Jag låter materialet, formen och strukturen visa vägen för utformandet”, säger konstnären. Mer om konstnären hittar du här.

Besökte Liljevalchs Vårsalong häromveckan. Utställningen rymmer många intressanta verk, och flera stycken av konstverken är fantastiska kreationer, i gränslandet mellan mode och konst. ClaesMikael Svenssons verk ”Kretslopp” tycker jag är en helt otrolig skapelse, både makalöst vacker och innovativ.
Funny Livdotters kostymer i installationen ”Kontroll & impuls” likaså.

claesmikael svensson

Lisa Hasselgrens fantastiska foto i Liljevalchs presentation, av ClaesMikael Svensson skulptur ”Kretslopp”. Läs mer här.

Funny Livdotter - Kontroll & impuls

Kostymer av Funny Livdotter, en del av installationen ”Kontroll & impuls”. Kostymerna är gjorda av godisremmar; kola, lakrits och hallon. På funnylivdotter.blogspot kan man se kostymerna fotograferade på en modell. Installationen är ”ett arbete inspirerat av människans kommunikation mellan det instinktiva och det återhållsamma. En växelverkan mellan kontroll och impuls. Socker är en väg till snabb lycka. Godis återkopplas till vårt direkta begär, och till förmågan att låta bli”, skriver Liljevalchs.

Jag hittade också den ultimata skylten för oss 50+are, i en del av Helena Rantamäki Bröms verk ”There got to be some order around here”, en serie vägskyltar i virk- och ryateknik. ”Ett vanligt hushåll behöver oftast regler, påbud och även förbud för att få tillvaron att fungera smärtfritt. Tänk om det vore lika enkelt hemma som det är i trafiken. Med tanke på att vi har en tonårsdotter hemma som gärna vill tänja på gränser känns det ibland som att stora delar av vår kommunikation hemma är tjat om diverse vardagliga företeelser”, förklarar konstnären.

Helena Rantamäki Bröms - There got to be some order around here

Del ur Helena Rantamäki Bröms verk ”There got to be some order around here”. En samling skyltar i virk- och ryateknik. Se mer av verket här.

Utställningen innehöll också en hel del blyertsteckningar, varav en serie ypperliga teckningar av Jimmy Lundin, som tecknat skor och väskor i närbild.

mobil feb14 653

Blyertsteckning av Jimmy Lundin. Dessvärre försvann titeln för mig. Läs om konstnären och hans verk på Liljevalchs hemsida.

1011017_266809930150737_1338380273_n

Emma Åvalls oljemålning ”Jag tror jag minns men egentligen har jag glömt”, har fastnat på min näthinna. Läs om konstnären här.

beskuren jag i molnet

Här står jag, under konstverket ”Andedräkt” av Alena Törnberg. ”A hat from heaven” sa en vän när hon såg bilden. Eller kanske glömde jag bara att skölja ur schampot efter hårtvätten, innan jag gick hemifrån?

andedräkt

Verket ”Andedräkt” av Alena Törnberg ut, som det ser ut när hänger på Vårsalongen.
”Tanken med andedräkten är att stanna upp ett flyktigt ögonblick, att förkroppsliga något som inte går att ta på och förmedla en känsla av upplösning. Mina ledord under arbetet med denna skulptur har varit tyngd och lättnad. Ett andetag kan kännas tungt, men det kan också kännas lätt att andas. Det kan vara det sista andetaget som lämnar kroppen, men också det första som fyller den med liv. Skulpturen är gjord av egenvävda och på olika sätt bearbetade tyger i ull”, berättar konstnären. Läs mer här.


Även om vi är på väg mot vår nu, så vill jag ändå också visa vad mycket härligt som höstmodet har att erbjuda. Eftersom vädret fortfarande är så pass vintrigt som det är idag, iallafall i Stockholmsområdet, så känns höstkläder inte heller alldeles tokigt att visa. Trots att vi såklart längtar efter vår nu!
Fotona är hämtade från Style.com

Trevlig helg!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: