web analytics
050714_Wide_Leg_Pants_Flat_Sandals_

Enkelhet, kvalitet och konsten att mixa kontraster med varandra är goda stiltips, även för den som inte tänkt snöa in på Parisian chic. Top från Sophie Hulme, byxor från Calvin Klein, och sandaler från Alexander Wang. Foto: Style.com

Om de senaste blogginläggen om den franska kvinnans stil med obligatorisk trenchcoat och chic damighet, inte har tilltalat just dig, så finns det ändå där vissa stilgrepp som man som 50+are gör klokt i att ta fasta på.
Enkelhet, kvalitet, och konsten att mixa kontraster med varandra, är heta tips för att sätta stilen, och särskilt för oss mitt i livet.
Enkelheten plockar fram det bästa, kvaliteten ger våra hårt prövade kroppar den support de behöver för att hjälpa oss att bibehålla vår värdighet, och självrespekt. Och att till sist, låta kontraster spela mot varandra, ger outfiten den spänst och energi den behöver, för att kännas fräsch och intressant.
Även minsta lilla ansträngning kan ge tillräcklig effekt för att vi ska kunna bibehålla vårt välmående. Och det är väl det det handlar om. Att må bra, trivas, och känna att man duger som man är.

På något sätt tycker jag nu att det faktiskt också verkar som om sundare vindar börjat blåsa. Plutande ankmunnar och konstlade outfits är på väg bort. Tror jag. Eller är det bara önsketänkande?
Lite medvind fick jag i alla fall i går, när jag passerade strump- och badbutiken Calzedonia i Sturegallerian. I deras skyltfönster kunde jag läsa Perfect as you are!

10352398_297263910438672_2278269951536194599_n

I butiken Calzedonias skyltfönster.

Lite glad och hoppfull blir jag för det budskapet, måste jag säga. Det är ju DET som vi behöver höra! I alla åldrar.
Modemagasinens artiklar och reklamannonser lämnar oss alltför ofta med en obehaglig klump i magen, att det alltid finns något du kan förbättra. Vi fås till att tänka att vi inte duger som vi är. Men ju mer pepp vi får om att vi duger som vi är, att allt är bra som det är, att vi inte behöver jaga vidare, desto bättre mår vi. Såklart. Och desto bättre medmänniskor blir vi väl också!?
Själv läser jag allt färre och färre modemagasin, mitt yrke till trots. Jag hittar det jag vill hitta, ändå. Och slipper därmed en massa falska påhopp om att inte duga. Det klarar jag mig minsann utan, och det betalar jag minsann inte för, för att få kastat i ansiktet.
Om jag inte dristar mig till att gå på ansiktsbehandling, det vill säga. Men det gör jag aldrig, hör och häpna. Däremot gjorde en vän nyss det.
Hon beställde en tid hos en hudterapeut för att hon kände att hon ville fräscha upp huden i ansiktet. Det är inget hon brukar göra, men hon hade fått något missprydande i ansiktet, och tyckte därför att det kunde vara en bra ide.
Så skedde. När behandlingen var klar fick hon frågan om det var något mer hon vill få gjort.
– Som vadå? frågade min vän.
– Den där rynkan mellan ögonbrynen t.ex., den skulle du kunna bli av med.
– Nej tack, jag är nöjd som det är, svarade min vän då, förbluffad och faktiskt kränkt över hudterapeutens framfart.
Rynkan mellan ögonbrynen hade hittills aldrig varit ett problem för henne. Men när min vän nu tittar sig i spegeln, efter den obehagliga upplevelsen hos hudterapeuten, har ett uns av missnöje börjat smyga sig på henne.
Är det inte förfärligt att vi ”attackeras” från alla möjliga håll, att våra stackars ansikten tycks vara ”allas angelägenhet”, att de alltid står redo som en slags måltavlor för kritik och förfasande över att de helt sonika bara åldras. Helt enligt naturens gång. Det är ju inte klokt!
Kanske skulle man starta en motrörelse, ”Ge mig tillbaka mitt ansikte!” Hänger du på?

Nu, någonting helt annat.
Igår, efter Sturegallerian gick jag vidare längs Biblioteksgatan, och svängde in på & Other stories. Där bestämde jag mig för att slå till på en orange bomullscardigan.

10301438_297315797100150_154165423846865509_n

Ny, fin, orange cardigan i bomull, från & Other stories. Lite vid och ledig i modellen, perfekt för sommarsemestern.

I kassan när jag skulle betala, möttes jag av Vivienne Westwoods uppsyn, på omslaget till magasinet The Gentlewoman.
Döm om min förvåning när Vivienne på bilden var stylad elegant, för en gångs skull. Jag som i förra blogginlägget just ”dömt ut” henne som en som aldrig klär sig elegant, bara roligt. Där satt hon som en blixtsnabb respons på inlägget, elegant som få, och log liksom lite syrligt mot mig, som om hon sa; Did you say not elegant?
Sorry, Vivienne! I am terribly sorry!
Så elegant har jag aldrig sett henne förr.
Märkligt hur vissa saker sammanträffar här i livet. Ett ödets ironi. Hela bilden ser faktiskt ut som en ironi, vid närmare eftertanke. Kanske är den det också, jag har inte läst tidningen.

10364053_297263900438673_4554006908003894041_n

Eleganta Vivienne Westwood! 🙂

Under tiden som jag skrivit det här blogginlägget idag, har en och samma låt envist snurrat, om och om igen i huvudet.
Söker efter låten på Youtube, och hittar den strax.
Här kommer den!.. Dock en liten varning först. Du kanske också får den på hjärnan.
Men då är vi två, iallafall. 🙂 ”My huckleberry friend…”
(”There are your good friends: people who love you. And then there are your huckleberry friends: people who’ve known you for years and have stuck by you and love you no matter what.” From the Johnny Mercer and Henry Mancini song, ”Moon River”, which was featured in the classic movie ”Breakfast at Tiffany’s”. / http://sv.urbandictionary.com)

Categories:

Comments are closed

%d bloggare gillar detta: