web analytics

Blog

Walk on the wild side

10 juni 2013,   By ,   0 Comments
On-the-Road-Again-Blondie-JNBLJI8-x-large

Bär blodrött läppstift, som Debbie Harry.

Bara för att vi har fyllt 50 är det inget som säger att vi måste ta farväl av allt det vilda i vårt liv. Men däremot rekommenderas en viss försiktighet.
Istället för att gå all in kan det räcka med en detalj som ett enda maffigt smycke, en kaxig sko, eller något annat som får en outfit att rocka. Att i förtid (om ens någonsin behöva) se tantig ut tycks vara 50+kvinnors största skräck. Tätt därefter kommer osäkerheten att man klär sig för ungdomligt för sin ålder.
Vi vill ju ha stil, men att klä sig med stil innebär inte att vi måste gå så långt, att vi klär oss så stilfullt så att det snuddar vid det opersonliga och slätstrukna. En del kvinnor upplever dock att försöken att klä sig med stil lätt blir en tam och tillrättalagd historia, och då särskilt vid tillfällen då de ska klä upp sig. Förmodligen har man då följt alla stilregler för slaviskt, eller hållit tillbaka för mycket för att man är ängslig för att det ska bli fel.
Men inga regler utan undantag heter det ju, så var inte rädd för att ta fram vilddjuret inom dig för att få fram lite udd i outfiten, både till fest och till vardags. Så länge det stämmer 100% med den du är. Åtminstone med någon av dina sidor. Just då.
Det är dock viktigt att balansera väl, så att lasset inte tippar, och det hela blir billigt och stillöst.
Men att addera lite bus och lite nerv vinner de flesta outifts på. För att undvika tantfällan, för att anamma en lite friare, och mer personlig klädsel.
Som inspiration kan vi snegla på hur rockbrudarna stylar sig.

patti-smith2

Låna accessoarer eller plagg från männen, som Patti Smith.

hynde

Rocka till håret och sota ögonen, som Chrissie Hynde.

Jerry Hall at Crossfire Hurricane premiere

Det klassiska knepet för lite klös och bett är att bära djurprint, som Jerry Hall. Visserligen är hon ingen rockbrud, men har man varit gift med Mick Jagger, en av världens största rockgubbe så får man nog lov att räknas ändå. Tips! Det brukar räcka att bära ETT plagg, eller EN accessoar med djurprint.

EmmylouHarris0016_2048

Låt håret växa sig långt och grått, som Emmylou Harris.

Lucinda Williams

Bär höga svarta stövlar, jeans, svart ögonmake och vindrufsigt hår, som Lucinda Williams.

patti-scialfa-2009-12-6-20-41-41

Släng upp håret lite slarvigt, som Patti Scialfa. Och/eller färga kopparrött!

joni m

Bär basker till klänning, som Joni Mitchell.

sanne

Möt omvärlden med ett stort garv, som Sanne Salomonsen.

tina-turner-indlekofer-knoepfel-vogue-april-2013-3_tina turner

Stay young, som Tina Turner, 74 år. Men hur gör männschan egentligen?

eva d

Kör med nitar och strass som Eva Dahlgren.

2413916006

Eller välj paljetter som Anneli Rydé. Och gärna också till vardags.

py

Py Bäckman kör piratlooken…

keef 2

… liksom Keith Richards, den enda mannen som får vara med här. För att han har en genuin rockstil även privat, och för att han ÄR Mr. Rock’n roll. Han kan sätta ihop de mest otroliga outfits….

keef

… eller vad sägs om den här?

Trinny Woodall & Susannah Constantine, två kvinnor som visserligen inte alls är några rockbrudar, kan konsten att integrera det vilda i en annars sober klädsel.

trinny & susannah o animal print

Med en leopardmönstrad sko och ett halsband i horn, för Trinny in lite farlighet och udd i outfiten. Susannah lägger till en jacka i djurprint och låter resten tiga still.
Läs mer av Trinny & Susannahs tips på deras facebooksida trinnyandsusannah

shopping_bags

Nu något helt annat.
Läste i DN en artikel om en kvinna som skrev till Insidan för att få hjälp med sitt shoppingbegär. Intressant att läsa, även om du inte ligger i farozonen. Här är länken.


VÄLKOMMEN TILL 50+MODE!

I mitt yrke som personlig stylist hjälper jag alla, oavsett kropp, ålder och kön att hitta sin stil, sina färger, och att bli sin egen stylist.
50+Mode är en blogg för alla nyfikna, men vänder sig främst till kvinnliga 50+are som är intresserade av mode. Stiltips och garderobstips varvas med reflektioner över sådant som vi som har varit med ett tag, ställs inför. Finns det några stilförebilder för oss? Kan vi lära oss något av dom? Hur ska vi förhålla oss till rynkor? Till grått hår? Hur klär man sig för att uthärda klimakteriets vallningar, och den åldrade kroppens förändringar? Hur handskas man med färger när man blir allt blekare? Och hur hanterar man sin eviga kärlek till svart…?

 

Marie Tostar-Lindner, personlig stylist, 50+bloggare

PRENUMERERA

Ja tack! Jag vill gärna prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

TRANSLATION – Yes please!
POPULÄRA INLÄGG & SIDOR
KATEGORIER
TIDIGARE INLÄGG
Följ 50+Mode på Instagram
Följ Tellclothes på Instagram
LinkedIn-profil
FÖLJ 50+MODE:
Follow on Bloglovin
Blogglista.se
%d bloggare gillar detta: