web analytics

Vilka färger du väljer att bära påverkar inte bara dig, utan också omgivningen. Du har säkert några outfits som du alltid får komplimanger för, eller kanske får du höra hur pigg och fräsch du ser ut i den där tröjan, i just den där speciella nyansen? Å andra sidan har du kanske också burit kläder när andra har undrat hur du mår, om allt är ok? Och skillnaden beror med största sannolikhet på just färgen.

Din hud, ditt hår, dina ögon påverkas av färgerna som finns runt omkring dig och absorberar färger som matchar din underton och reflekterar färger som är raka motsatsen. Det är därför en del färger får dina ögon att lysa och glittra, ger din hud lyster och en hälsosam och fräsch look, får dig att se yngre ut, och ökar ditt självförtroende. Medan andra färger får dina ögon att slockna, får dig att se trött och kanske sjuk ut, och får dig att se äldre ut och tyngre än vad du är.

Så varför vet vi inte instinktivt vilka färger som är bäst för oss? Varma eller kalla, klara eller dova, ljusa eller djupa? Faktum är att jag är övertygad om att vi gör det. Vi dras instinktiv till de färger som klär oss bäst. Men många av oss har under åren påverkats av föräldrar, familj, vänner, äkta makar, media, trender, modemagasin och expediter, och det kan förvirra oss. Vi tappar bort oss på vägen när vi lyssnar för mycket på andra, och alltför många gånger leder det till onödiga felinköp. Och ju fler felköp desto sämre överblick i garderoben. Vilket i sin tur gör oss ännu mer vilsna.
Upptäck vilken fantastisk skillnad de rätta färgerna gör för hur du ser ut och hur du mår, och hur du kan göra för att nå dit.

*Läs mer om Färg & Stilanalys.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *