web analytics

INTE BARA KLÄDER

I podden ”Inte bara kläder – en podd om klädstil och identitet” frågar Tellclothes personliga stylist och 50+bloggare Marie Tostar-Lindner, kända och okända gäster varför de klär sig som de gör.

I både närgångna och uppsluppna samtal om klädernas betydelse från gästens uppväxt till idag, om att höra till, om att sticka ut eller smälta in, om att klä sig till ett större självförtroende, välbefinnande eller en tydligare identitet, blir det allt tydligare att kläder inte bara är kläder. Samspelet mellan yta och det som finns innanför varvas med stilråd, tips och trix hämtade från Maries långa erfarenhet i klädbranschen.

 

Inte bara kläder ges ut av Acast;  https://shows.acast.com/inte-bara-klader

Podden finns också på;

🎧 Poddtoppen

🎧 Podcaster (Apple)

🎧 Google Podcasts (Android)

Nya avsnitt kommer ut var tredje torsdag! ⭐

 

Här nedan ser du den aktuella gästen i olika outfits genom livet! 🌱

⇓ 

 

 

#2

9/6 -22

Gäst i det 2:a avsnittet av Inte Bara Kläder är Sophie Tillquist, född -72, stylist och operativ chef på ReRobe, ett exklusivare secondhand-koncept. Med marknadsföring och ekonomi i botten har Sophie jobbat som bl.a. Ordning & Redas butikschef i London, som inköpare på Twilfit och som butikschef på Aesop. I New York utbildade hon sig till stylist. Efter en identitetskris hon genomgick när hon blev mamma tänkte Sophie att kanske fler mammor kunde känna igen sig i en sådan förvandlingskris, och riktade då in sin stylingtjänst till mammor som ska tillbaka in i arbetslivet med sin nya mammakropp.

Efter 4 år i New York flyttade Sophie hem till Stockholm igen och riktade in sin styling mer på hållbarhet. Då modeindustrin står för 10% av våra koldioxidutsläpp, mer än både flygtrafik och sjöfart tillsammans, är det klokt att lära sig styla med det vi redan har. Vi inte bara maximerar vår garderob utan är samtidigt också snällare mot Moder Jord om vi inte ständigt behöver köpa nytt.

Hör Sophie Tillquist i ett samtal om kicken att hitta det unika och om vikten av att vara ensam om ett plagg, om varför vi ska vänja oss vid stringtrosor, om drömmar som vi väver in i våra nya inköp, om ohälsosam shopping, köpstopp och hållbarhet.

Klicka på länken här för att lyssna på Sophie! ⭐⇒  https://shows.acast.com/inte-bara-klader/episodes/inte-bara-klader-sophie-tillquist

#1

19/5 -22

I poddens första avsnitt är Annica Liljeblad gäst, skådespelaren som för många är mest känd som den modiga 50+aren som förverkligat sin barndomsdröm sent i livet. I en ålder då det är vanligare att börja ge upp sina barndomsdrömmar än att äntligen ta dom på allvar är Annica ett slående bevis på att aldrig är försent att byta karriär.

Efter en livskris mitt i livet bestämde hon sig för att vid 52-års ålder sadla om till sitt nya yrke, och blev till skeptikernas stora förvåning ganska raskt A shooting star. Vi har sett Annica i bl.a. Partisan, Solsidan och Fartblinda här hemma, och hennes medverkan som Sonja i den Oscarsnominerade filmen The Square förde henne ut i världen. 2019 flyttade hon till Los Angeles och har sedan dess hunnit medverka i en rad filmer, bl.a. Violet, Swedish Erotica och Black Beauty, och nu står hon på tröskeln till att spela in sin första huvudroll i Hollywood.

Hör Annica Liljeblad i ett samtal om vad kläder betyder kläder för henne i det privata, om vad kostymen betyder för rollens gestaltning, om kläders signaler, om den skandinaviska stilen kontra de amerikanska kvinnornas klädstil, och funderingar över kläder och ålder. Och varför blir en hatt hängande på kroken här hemma när den känns självklar att sätta på när det är dags för en utlandsresa?

Klicka på länken här för att lyssna på Annica! ⭐⇒  https://shows.acast.com/inte-bara-klader/episodes/inte-bara-klader-annica-liljeblad

 

⭐ Följ podden på Facebook, Instagram eller där poddar ligger!