web analytics

År 2005 startade jag företaget Tellclothes, som en av Sveriges första personal shoppers. Då var det inte många som kände till vad det var för något. Det har varit en rolig resa att få vara med på från början och se hur konceptet stadigt vuxit sig starkt under åren bland kollegor och butiker. Genom färg & stilanalyser, personal shopping, styling och garderobsgenomgångar har jag kunnat hjälpa tusentals kvinnor och män, unga som äldre, att hitta sin stil och ha kul med sin garderob. Att få uppleva hur en kund växer framför spegeln och se hur deras personlighet framträder allt tydligare genom rätt val av kläder och färger, är ett fascinerande förvandlingsnummer. Det är lika spännande och glädjande att få vara med om, varje gång.

Som personlig stylist/färg & stilrådgivare fungerar jag som en katalysator under processens gång. Tillsammans med kunden vaskar jag fram just hans eller hennes individuella stil. Min specialitet är att plocka fram det personliga, det speciella och vackra hos varje person, och sy ihop allt detta till en fungerande helhet. Till största delen arbetar jag på uppdrag av privata kunder. Men jag har även levererat personlig shopping till match-makingföretaget Lovesearch och Sickla Köpkvarter.

2007-2010 var jag tidningen Taras stilcoach på nätet, där jag svarade på läsarnas frågor och gav tips och råd om färg, stil och snitt. Jag har hållit föredrag om Färg & Stil för Ruter Dam och andra nätverk. På Sickla Köpkvarter har jag gjort olika slags presentationer, t.ex. om cross-over-stilar tillsammans med modedesignern Bea Szenfeld.

Under -80 och -90-talet arbetade jag med teaterkostymer på Dramatens kostymateljé, i samarbete med bl.a. Charles Koroly och Ingmar Bergman. Där väcktes mitt intresse för sambandet mellan olika personligheter och olika signaler som vi sänder ut genom våra kläder, på scenen såväl som i det vardagliga livet. (Läs mer på min LinkedIn-profil)

På Tillskärarakademin och S:t Göran har jag utbildat mig i sömnad, textil och modedesign. Ett antal år som sömmerska med egen kundkrets, och perioder av arbete i olika modebutiker lärde mig att bemöta olika personligheter med varierande behov. Tillsammans har alla de här erfarenheterna gett mig en gedigen inblick i hur valet av kläder påverkar både bäraren och omgivningen.

Våren 2022 startade jag podcasten ”Inte Bara Kläder – en podd om klädstil och identitet”, där jag frågar kända och okända gäster varför de klär sig som de gör.

Mellan 2012-2022 skrev jag bloggen 50+Mode för oss som vill fortsätta se bra ut även efter 50. Det finns ju ingen anledning att sluta bry sig om sitt yttre för en viss ålders skull. Men så här mitt i livet ställs vi inför nya frågeställningar, och de spörsmålen tog jag upp i bloggen.

Hösten 2011 släppte jag den personliga shoppingen efter 6 framgångsrika år. Vid sidan av de populära färg & stilanalyserna har jag valt att gå ännu djupare in i garderoben. Nu kan du utöver garderobsrensning/garderobsplanering och färg & stilanalys, också välja sko & accessoar-koll, mix & match-genomgång, och återkommande uppdatering av garderoben.

Jag förespråkar långsiktighet med det vi köper, även om jag tycker att vi absolut också kan låta oss inspireras av trender. Allt för att känna sig inspirerad och för att kunna vidareutveckla sin stil så att det alltid känns fräscht och kul att klä sig. Kläder är förstås inte allt, men vad vi väljer att bära kan påverka vårt välbefinnande mer än vad vi kanske anar.

Marie Tostar-Lindner
Personlig stylist

4 svar

 1. Katarina Bothén skriver:

  Hej!
  Har letat exter dig och här är du!

 2. Carina Persson skriver:

  Hej Marie! Skickade en förfrågan till dig häromveckan men har inte hört något. Har du fått mitt mail?

  • marie skriver:

   Hej Carina,
   Hoppas mitt svar kommer fram den här gången.
   Kanske värt att kolla spamfiltret, annars?
   Med vänlig hälsning,
   Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *